Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Απίστευτα υπονοούμενα για Κεμάλ αλλά και Ελευθέριο Βενιζέλο από τουρκικά ΜΜΕ!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ -  Militaire.gr
Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι απίστευτα.  Ο κόσμος στροβιλίζεται σε ένα χάος λες και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην ολική καταστροφή.  Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει με αυτά που λένε και με αυτά που κάνουν ταγοί της κοινωνίας.
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας  εξέδωσε πρόσφατα μια απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μνημείο γελοιότητας.  Βουλευτές της Αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο Συμβούλιο και ζήτησαν την καταδίκη  δυο Τηλεοπτικών Σταθμών για προσβολή του Κεμάλ και του Ινονού.  

Στο πρόγραμμα Derin Tarih  του  Σταθμού TVNET  που ανήκει στον όμιλο Albayrak Holding ( της  οικογένειας του γαμπρού του Ερντογάν και νυν υπουργού Ενέργειας) , ο παρουσιαστής ανέφερε ότι η Αφέτ Ινάν, θετή κόρη του Ατατούρκ ήταν η ανεπίσημη πρώτη κυρία του Τσάνκαγια. (Πρώην Προεδρικό Μέγαρο).  Άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι ο Κεμάλ διατηρούσε  παράνομη ερωτική σχέση με την θετή του κόρη.  Στην εκπομπή Gun Baslarken του Σταθμού  AKIT TV , παρουσιάστηκε μια φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου αγκαζέ με την σύζυγο του Ινονου, Μεβχιμπέ . Ο παρουσιαστής με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι ο Ινονού πρόσφερε τη σύζυγο του στον Βενιζέλο.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν μπόρεσε να εκδώσει απόφαση , γιατί τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος που αποτελούν την πλειοψηφία αποφάνθηκαν ότι τα λεχθέντα δεν προσβάλουν κανένα και όλα όσα αναφέρθηκαν εμπίπτουν στην ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων.  Κάλεσαν μάλιστα τον Ινονού και την σύζυγο του να απαντήσουν στους  επικριτές τους. Ξέχασαν ότι ο Ινονού απεβίωσε το 1973 και η σύζυγος του το 1992….
Από πότε η συκοφαντία, η δυσφήμηση, η προσβολή  θεωρείται ελευθερία έκφρασης; Σε μια χώρα μάλιστα που όποιος δημιουργός δεν συμφωνεί με τον σουλτάνο οδηγείται αυτόματα στις Φυλακές ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου