Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Άγρια “κατσάδα” στον Τούρκο πρέσβη στο Τελ Αβίβ…

Στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εκλήθη από τον γενικό γραμματέα, Γιουβάλ Ρότεμ, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη χώρα, Κεμάλ Οκέμ, από τον οποίον ζητήθηκαν εξηγήσεις για τις αναφορές κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ερντογάν. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας παρέλαβε κείμενο όπου καταγράφονταν οι αντιδράσεις της ισραηλινής πλευράς στο χθεσινοβραδινό παραλήρημα του προέδρου της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν, απρόκλητα κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκ νέου προσέγγισης των δυο πλευρών και η διεξαγωγή μεγαλεπήβολων ενεργειακών σχεδίων για την κατασκευή αγωγών μεταφοράς αερίου στη Δύση μέσω Τουρκίας, μίλησε για ρατσιστική πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους, κάλεσε τους μουσουλμάνους να αποτρέψουν την «εβραιοποίηση» της Ιερουσαλήμ και την κατάληψη του τεμένους Αλ Ακσά από Εβραίους!

Γενικά, δεν άφησε αναφορά που παραδοσιακά «ερεθίζει» την οποιαδήποτε ισραηλινή κυβέρνηση, σα να επιζητεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία! Ο Ερντογάν κυριολεκτικά «απασφάλισε» χθες και δεν τα είπε μόνο στην ομιλία του σε συνέδριο για τα «Βακούφια», αλλά και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Ραμί Χαμντάλα, τον οποίο συνάντησε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου