Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία: Στήριξη , αντιδράσεις και προβληματισμός ...

Την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει επίθεση με 59 πυραύλους σε συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού σε συριακή βάση, στηρίζει η Γαλλία και η Βρετανία.
Καταστροφικά και επικίνδυνα» χαρακτήρισε το Ιράν τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της αεροπορικής βάσης στη Συρία από όπου φέρεται να εξαπολύθηκε η χημική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 86 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και 30 παιδιά.
Στο πλευρό των ΗΠΑ στάθηκε η Τουρκία επικροτώντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στην Συρία, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. 
Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Προβληματισμός όμως υπήρξε και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, καθώς η απόφαση του αμερικανού προέδρου να δώσει την εντολή για πυραυλική επίθεση, έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες του,
Η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ απέναντι στον Άσαντ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ωστόσο, ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον έσπευσε να διευκρινίσει πως η ανάληψη στρατιωτικής δράσης, για πρώτη φορά ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, δεν σηματοδοτεί «αλλαγή στην πολιτική μας ή στη στάση μας απέναντι στη Συρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου