Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

''Ο ένας στο πλευρό του άλλου εναντίον του φασισμού'', φώναζαν οι υποστηρικτές του ΟΧΙ

Mignatiou.com
Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης απόψε για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
«Ο ένας στο πλευρό του άλλου εναντίον του φασισμού» φώναζαν τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Καντικόι στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ κατευθύνονταν προς τα κεντρικά γραφεία του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK). 

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Μπεσίκτας, στην ευρωπαϊκή πλευρά. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «έχουμε δίκιο, το “όχι” θα νικήσει».
Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, φώναζαν «το “όχι” δεν τελείωσε» και το «”όχι” επικράτησε», συνθήματα τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Στους δρόμους απ’ όπου περνούσαν οι διαδηλωτές, στα παράθυρα των κτιρίων, πολλοί χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, ως ένδειξη αλληλεγγύης. 

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν σε γενικές γραμμές διακριτική κατά τη διάρκεια αυτών των διαδηλώσεων, με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να παραμένουν ωστόσο σε εγρήγορση ενόψει του ενδεχομένου να ακουστούν συνθήματα που θα κρίνονταν υβριστικά προς τις τουρκικές αρχές. Κινητοποιήσεις υπήρξαν και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη την χώρα. 
Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι 13 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου