Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Απειλή πολέμου Αλβανίδας βουλευτού για τα Σκόπια ...

 «Δεν υπάρχει "Μακεδονία" αλλά Ιλλυρίδα και θα βοηθήσουμε στην ανεξαρτησία της»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου - pronews.gr
Ο αλβανικός εθνικισμός συναντάει τα ιστορικά ψεύδη των Σκοπίων με μεγάλη πιθανότητα να εκραγούν μέσα σε μια «φούσκα» αλαζονείας καθώς η Αλβανίδα εθνικίστρια βουλευτής του κόμματος των τσάμηδων (PDIU), Μεσίλα Ντόντα, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη Ντεμπάρ των Σκοπίων, ότι «χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία» και την αποκάλεσε «Ιλλυρίδα» ανάβοντας εκ νέου φωτιές στον ευαίσθητο χώρο των Βαλκανίων

Παρότρυνε τα αλβανικά κόμματα στα Σκόπια να δημιουργήσουν το δικό τους κοινοβούλιο και τόνισε ότι εάν οι Αλβανοί της περιοχής δεν αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα, τότε «οι παναλβανικές πολιτικές δυνάμεις θα συγκεντρωθούν αμέσως και θα βοηθήσουν την Ιλλυρίδα να κάνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της».

Στην πραγματικότητα έχουμε δυο κράτη τα οποία πιστεύουν ότι μπορούν να ανθωρήσουν σύνορα και Ιστορία. Βέβαια τα Σκόπια βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση καθώς το 30% των κατοίκων τους είναι αλβανόφωνοι με έντονη αλβανική συνείδηση.

Tο Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων καταδίκασε «την προσβλητική ρητορική της δήλωσης της Αλβανίδας βουλευτού Mesila Doda ενώ αναφερόνταν στην Δημοκρατία της 'Μακεδονίας' η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα καλής γειτονίας και αμοιβαίοου σεβασμού μεταξύ δύο γειτονικών χωρών.

Τέτοιες δημόσιες αναφορές είναι προς όφελος μόνο εκείνων που δημιουργούν εντάσεις και διαιρέσεις και ενθαρρύνουν την ασυμφωνία και την μη ανοχή, ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες τις οποίες και στηρίζουμε»

Για να λέμε την αλήθεια οι Σκοπιανοί βλέπουν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και αυτός είναι ο λόγος που η δήλωσή τους ήταν πολύ «μαλακή». Τελικά μετά από χρόνια φαίνεται το αποτέλεσμα της εθνικής στάσης του Κ.Καραμανλή το 2008 όταν έθεσε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει λυθεί το ζήτημα της ονομασίας. Χωρίς την ΝΑΤΟϊκή προστασία τα Σκόπια έχουν αποδυναμωθεί και απαξιώνεται η προσπάθειά τους να κλέψουν από την Ελλάδα μέρος της Ιστορίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου