Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Βράβευση της Δεκανέα Βασιλικής Μπουμπουλούδη για την λεβεντιά που επέδειξε

Αλεξανδρούπολη -  Αντώνης Ανακέφαλος
Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης. 
Εκπληκτοι είδαν μια γυναίκα που φορούσε στρατιωτική στολή, να σκαρφαλώνει στον ιστό για να ξεμπερδέψει τη σημαία που είχε τυλιχθεί από τον αέρα!
Η νεαρή δεκανέας μόλις είχε τελειώσει την υπηρεσία της και, περνώντας μπροστά από το ΚΑΠΗ της πόλης, είδε την Ελληνική σημαία μπερδεμένη στον ιστό,χωρίς να κυματίζει όπως θα έπρεπε.

Αντικρίζοντας αυτή την εικόνα του ιερού συμβόλου μας και χωρίς δεύτερη σκέψη, σκαρφάλωσε στον ιστό,ξεμπέρδεψε τη σημαία μας και αφού κατέβηκε, της απέδωσε τιμές, χαιρετώντας στρατιωτικά. Οσοι παρακολουθούσαν το συμβάν συγκινήθηκαν και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Αρκετοί με δάκρυα στα μάτια έσπευσαν μάλιστα να τη συγχαρούν, ζητώντας τα στοιχεία, η ίδια όμως από σεμνότητα θέλησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της. «Εκανα απλά το καθήκον μου» είπε στους παρευρισκομένους και αποχώρησε...
Στη μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης δεν άργησε να γίνει γνωστή η ταυτότητα της στρατιωτικού. Οπως αποκαλύφθηκε, η ευσυνείδητη και θαρραλέα γυναίκα που σκαρφάλωσε στον ιστό είναι η νεαρή επαγγελματίας οπλίτης Βασιλική Μπουμπουλούδη, η οποία υπηρετεί στη 12η Μεραρχία.
Η νεαρή ΕΠΟΠ, η οποία έχει καταγωγή από τον Εβρο και είναι μητέρα ενός παιδιού, πρόκειται να πάρει τιμητική διάκριση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την πράξη της.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, βράβευσε την ΕΠΟΠ Δεκανέα Βασιλική Μπουμπουλούδη, για πράξη σεβασμού που επέδειξε προς την Ελληνική Σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου