Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία παρήγγειλε το νέο αμφίβιο όχημα ZAHA

 Δούκας Γαϊτατζής - Απόδοση/Μετάφραση από το defence-blog.com για την Προέλαση.
Η τουρκική βιομηχανία FNSS Savunma πρόκειται να αναπτύξει το νέο αμφίβιο όχημα εφόδου (ZAHA) για να χρησιμοποιηθεί με το νέο πλοίο διοίκησης αποβάσεων TCG Anadolu.
Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, η Τουρκία ανέθεσε μια σύμβαση στην FNSS Savunma για την κατασκευή 23 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων εφόδου, 2 αποβατικών οχημάτων διοίκησης και 2 αμφίβιων οχημάτων διάσωσης για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το νέο αμφίβιο όχημα εφόδου ZAHA θα χρησιμοποιηθεί για την προσγειάλωση των στοιχείων εφόδου της αποβατικής δύναμης και του εξοπλισμό τους σε μια μοναδική έξοδο κατά τις αποβατικές επιχειρήσεις για την κατάληψη των αντικειμενικών σκοπών και την διεξαγωγή μηχανοκίνητων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την υποστήριξη μάχης των επακόλουθων μηχανοκίνητων παράκτιων επιχειρήσεων.
Το νέο τεθωρακισμένο αμφίβιο όχημα εφόδου πολύ πιθανόν να αναπτυχθεί πάνω στο σκάφος του Kaplan. Το Kaplan έχει χαμηλή κατατομή, και με τους έξι διπλούς εδαφικούς τροχούς, έχει την ικανότητα να επιχειρεί σε ζέστες/κρύες καιρικές συνθήκες με υψηλές ταχύτητες όχι μόνο στην άσφαλτο και τους αυτοκινητοδρόμους, αλλά επίσης και σε μαλακό έδαφος, λασπωμένα και δύσβατα εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου