Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Προκαλεί πλέον καθημερινά την Ευρώπη ο πρόεδρος της Τουρκίας ...

newsit.gr
Η Ευρώπη μπήκε ξανά στο στόχαστρο του Ερντογάν κατά τη διάρκεια νέας προεκλογικής του ομιλίας, στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή (26.03.2017). 
Ο Τούρκος πρόεδρος… εκνευρίστηκε γιατί στο πλαίσιο της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρώμη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών από την ίδρυσή της, οι 27 ηγέτες των κρατών μελών επισκέφτηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. 
Και αυτό, κατά τον Ερντογάν, τους κάνει "Σταυροφόρους".
«Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα; Από πότε το Βατικανό είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Ένωση των Σταυροφόρων έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο! Δεν κάνετε μέλος της Ε.Ε. την Τουρκία γιατί είναι ισλαμικό κράτος» "βρυχήθηκε" ο Ερντογάν. Και συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία δεν εξαρτάται πια από άλλους. «Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν! Οι απειλές τους δεν μας επηρεάζουν. Ο δρόμος μας είναι το μονοπάτι των προγόνων μας».

Αλλά φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Με τη Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο και την Ολλανδία να μπαίνουν στο στόχαστρό του, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ξανά για φασίστες. «Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται. Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα» είπε.
Επιτιθέμενος στην Ελβετία, μετά τη διαδήλωση Κούρδων στη Βέρνη και τα πανό που δείχνουν τον Ερντογάν με ένα πιστόλι να τον σημαδεύει στον κρόταφο και συνθήματα "Σκοτώστε τον Ερντογάν", ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε πως «θα θερίσετε αυτά που σπείρατε». Και φυσικά αποθεώθηκε από το πλήθος ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου