Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

“The Lemnos’ Friends of ANZAC “ Association

Αγαπητοί Φίλοι,
Με μεγάλη  χαρά, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του ANZAC από την Λήμνο». ( The Lemnos’ Friends of ANZAC “ Association) ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου  Ερευνητικού κέντρου, στο χωριό Παλαιό Πεδινό της Λήμνου ( Δείτε στο παρακάτω link το animated presentation της κατασκευής και της ιδέας  https://youtu.be/yNltKELmQ8U ). Το project αυτό που με αγάπη και προσοχή ετοιμάζουμε τα τελευταία 2 χρόνια, υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί κόσμο στο τέλος του καλοκαιριού 2017.
Ο χώρος που θα γίνει αυτό το κέντρο είναι εμβληματικός για τις χώρες που συμμετείχαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα για τις δυνάμεις της τότε Βρετανικής Αυτοκρατορίας ( Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς , Ιρλανδία, Ινδία, Αίγυπτος κ.α ), στην περιοχή της Πούντας (που τότε οι Σύμμαχοι την έλεγαν “Turks Head Peninsula”). Στόχος δημιουργίας αυτού του ερευνητικού κέντρου, θα είναι η μελέτη της ιστορικής ανάμειξης της Λήμνου στην παγκόσμια Ιστορία, με αρχή τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την πολιτιστική και πολιτισμική ανάμειξη αυτών των σχέσεων με την καθημερινότητα και την μετέπειτα εξέλιξη του νησιού, και βέβαια την χρήση αυτής της γνώσης στην σύγχρονη εποχή και την δημιουργία και ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης στην Λήμνο.

Οι βασικοί  λόγοι της  δημιουργίας του Συλλόγου «Οι Φίλοι του ANZAC από την Λήμνο». ( The Lemnos’ Friends of ANZAC “ Association, είναι οι εξής :
- Nα τονιστεί ο ρόλος της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα στην ιστορική εκστρατεία της Καλλίπολης (1915)
- Nα προωθήσει το ιστορικό αυτό γεγονός της εκστρατείας της Καλλίπολη (1915) ως το σημείο εκκίνησης της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας.
- Να αναδειχτεί η συνέχεια των δεδομένων της αρχαιότητας από το ιστορικό νησί της Λήμνου, που ποτέ δεν έχουν πάρει τη  πραγματική θέση και αναγνώριση  μέσα στην ιστορία της χώρας μας.
-Η βαθύτερη γνώση, διάδοση και προβολή του ιστορικού ρόλου και της συμβολής του ANZAC  και των μελών του  κατά την διαδρομή της ελληνικής ιστορίας και η ανάπτυξη του ρόλου αυτού στη σύγχρονη ζωή μας.
-Να πραγματοποιηθεί η εκατονταετηρίδα από την υπογραφή της ανακωχής του Mούδρου (1918-2018), με την απαραίτητη λαμπρότητα στον Mούδρο,(Νοέμβριος 2018)  και να αναδειχθεί η συμβολή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τον Σύλλογο
Στέλιος Α. Μάντζαρης
Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου