Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ στην Lockheed Martin: «Θα αντικαταστήσουμε τα περισσότερα F-35 με τα F/A-18 Super Hornet της Boeing» είπε ο Ν.Τραμπ

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου - ΠΗΓΗ Pro News
O Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μια μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet από τη Boeing, για να αντικατασταθεί μέρος των F-35 της Lockheed Martin τα οποία θεωρούνται υπερβολικά ακριβά προκαλώντας σοκ στην εταιρεία.
Η σημερινή κυβέρνηση «εξετάζει σοβαρά μια μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών του τύπου», ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο της Μπόινγκ στο Τσάρλστον, στη Νότια Καρολίνα.
Το Πεντάγωνο, κατόπιν αιτήματος του Λευκού Οίκου, προχωράει σε μια «λεπτομερή εξέταση» του εξοπλιστικού προγράμματος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων και του εάν μπορούν να υποκατασταθούν τα F-35 από F/A-18.
Ο Τραμπ από όταν εκλέχθηκε πρόεδρος του είχε αναγγείλει περιορισμό των παραγγελιών των F-35 .Είχε πει  «έχει τεράστιο κόστος και θα ζητήσω απο την Boeing προσφορά για ένα  αντίστοιχο F-18 Super Hornet»!

Το πολύ υψηλό κόστος της παραγγελίας της Lockheed Martin, υπολογίζεται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και τότε τον οδήγησε να ζητήσει από την Boeing μια προσφορά για την κατασκευή μαχητικών τύπου F-18 Super Hornet για να τα αντικαταστήσει.
«Δεδομένου του τεράστιου κόστους και του κόστους λειτουργίας των F-35 της Locheed Martin, ζήτησα από την Boeing να τιμολογήσει ένα αντίστοιχο F-18 Super Hornet»
Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θεωρεί το F-35 παράδειγμα κακής χρήσης του δημόσιου χρήματος.
Το πρόγραμμα των F-35, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα 210 αεροσκάφη, είναι το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία ενώ  θα παραχθούν 2.500 αεροσκάφη τις επόμενες δεκαετίες.

Υπολογιζομένης και της τελευταίας παρτίδας που παρήγγειλε το Πεντάγωνο, η τιμή ανά μαχητικό ανέρχεται πλέον στα 94,6 εκατομμύρια δολάρια για το κλασικό F-35Α της πολεμικής αεροπορίας, στα 122,8 εκατ. δολάρια για το F-35Β, που έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται κάθετα και να προσγειώνεται σε πολύ μικρούς διαδρόμους, και στα 121,8 εκατομμύρια δολάρια για το F-35C της αεροπορίας ναυτικού.
Ο Τραμπ, δεσμεύθηκε: «θα κάνω ό,τι μπορώ για να αφήσω να ξεσπάσει η δύναμη του αμερικανικού πνεύματος κι ο σπουδαίος λαός μας να γυρίσει στη δουλειά», πριν προσθέσει «αυτή είναι η επωδός μας: αγοράστε αμερικανικά, προσλάβετε Αμερικανούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου