Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ : ΚEΝΤΡΟ ΤΟΥ ¨ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ¨ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

TourkikaNea.gr - Κείμενο του ιστολoγιου  8/2/2017
Η δράση και επιρροή του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στο Νομό Έβρο έχει  αυξηθεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. 
Το ενδιαφέρον των υπηρεσιών της γειτονικής χώρας μέσω παραγόντων της περιοχής βαίνει αυξανόμενο. 
Η ενασχόληση του προξενείου μετά από τους Αλεβίτες και Πομάκους της περιοχής έχει επεκταθεί και στους Ρωμά του Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης. 
Η δράση και εξάπλωση του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου σε όλο το νομό, και οι σχέσεις του συλλόγου με το κόμμα DEB και τους ψευτομουφτήδες, δείχνει ότι το προξενείο δεν θα άφησει ήσυχους τους κατοίκους της περιοχής για πολλά ακόμη χρόνια. Ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη του την αντίδραση τύπου Βούδα (….) του ελληνικού κράτους, οι οιωνοί για το μέλλον δεν είναι καλοί.

Aς αναφερθούμε σε ένα περιστατικό λοιπόν που έγινε πρόσφατα με αφορμή τις πράξεις γνωστού στο πανελλήνιο ιμάμη… Ο κύριος αυτός υπαγόμενος στον ψευδομουφτή Κομοτηνής, υπηρετεί σε χωριό του Έβρου και για λόγο άγνωστο σε εμάς, αποφάσισε να καταγγείλει (στον ψευδομουφτή ή στο προξενείο ;) ως ¨γκιουλενικούς¨  δύο συγγενείς του που ήταν επίσης ιμάμηδες υπαγόμενοι στον ψευδομουφτή.

Πρώτα λοιπόν κατηγορήθηκε ως ¨γκιουλενικός¨ ο  Χ. Κ. και διακόπηκε η συνεργασία του με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Εν συνεχεία οι κατηγορίες  συνεχίστηκαν και κατά του ξάδερφου του, του Ι. Κ. που επίσης απομακρύνθηκε από τον ψευτομουφτή Κομοτηνής ως «γκιουλενικός».

Φαίνεται όμως αυτό ότι αυτά προκάλεσαν οργή στους υπόλοιπους θεολόγους που υπάγονται στον ψευτομουφτή Κομοτηνής και αποφάσισαν να μαζέψουν υπογραφές υπέρ των Ι. και Χ. Κ., εγγυώμενοι πως οι συγκεκριμένοι δεν είναι «γκιουλενικοί». Ο μόνος που δεν υπέγραψε ήταν ο ίδιος ο καταγγέλλων. Οι υπόλοιποι κατέθεσαν τις υπογραφές τους στο τουρκικό τροξενείο της Κομοτηνής ώστε να επανεξεταστεί το θέμα από την Άγκυρα.

Το συμβάν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο τουρκικό προξενείο και κλήθηκαν όλοι οι θεολόγοι που υπέγραψαν για να δώσουν γραπτές εξηγήσεις στον Τούρκο Πρόξενο. Το καυτό θέμα φαίνεται πως έφτασε στην Άγκυρα και οι φήμες λένε ότι στάλθηκε μια αντιπροσωπεία από την Άγκυρα να εξετάσει το καυτό θέμα επί τόπου. Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε ότι η συγκριμένη αντιπροσωπεία βρίσκεται εδώ αυτές τις ημέρες για να εξετάσει το θέμα.

Η απορία μας είναι η εξής. Είναι δυνατόν μια ξένη αρχή να είναι το κέντρο επίλυσης διαφορών Ελλήνων πολιτών. Και αν αυτό γίνεται με την δική τους βούληση διότι έτσι ενδεχομένως τους συμφέρει, η ελληνική πολιτεία τι κάνει για όλα αυτά ; Θα κάτσει να τους παρακολουθεί; Δεν αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα παράλληλο κράτος; Μέχρι ποιο σημείο θα βλέπουμε να τουρκεύει ο τόπος μας και θα παρακολουθούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου