Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Κομοτηνή: Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό Προξενείο

Επίθεση με μπογιές δέχθηκε, το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή όπως μεταδίδει η Καθημερινή. Άγνωστοι πέταξαν χρώματα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του DHKP/C, της ακροαριστερής οργάνωσης της Τουρκίας την οποία τόσο η κυβέρνηση της Άγκυρας όσο και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το περιστατικό έχει προκαλέσει την κινητοποίηση αλλά και την έντονη ανησυχία των ελληνικών αρχών ενώ πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες που η εν λόγω επίθεση θα μπορούσε να έχει στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.
H Άγκυρα έχει αναδείξει την αντιμετώπιση του DHKP/C ως βασική της προτεραιότητα καθώς θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από σημαντικό αριθμό επιθέσεων κατά αστυνομικών και άλλων στόχων. Θεωρείται, συνεπώς, βέβαιο ότι η αντίδραση της, σε ένα περιβάλλον έντονων αντεγκλήσεων με την Αθήνα στον απόηχο της απόρριψης του αιτήματος για έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, θα είναι ιδιαίτερα υψηλών τόνων.
Αυτή ακριβώς η χρονική συγκυρία της επίθεσης κατά του Προξενείου εγείρει εύλογο προβληματισμό στις ελληνικές αρχές ενώ ισχυρή είναι και η αίσθηση ότι το κίνητρο δεν αποκλείεται να μην είναι άλλο από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Μπορεί η λέξη "προβοκάτσια" να μην διατυπώνεται ευθέως αλλά συνιστά τη βασική παράμετρο των αναλύσεων που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου