Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εβδομαδιαίο Δελτίο του ΣΕΒ : AΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ

newsit.gr
Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του, υπάρχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που όχι μόνο προσφεύγουν σε αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, αλλά έχουν «κλείσει» τα βιβλία και δουλεύουν 100% στην μαύρη αγορά, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, στο οποίο παραθέτει και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως:
• Σε καφετέρια ο πελάτης επιμένει για απόδειξη όταν του έχουν πει ότι το μηχάνημα (POS) είναι χαλασμένο και προσπαθούν να το φτιάξουν. Όταν ο πελάτης γίνεται λίγο πιο φορτικός, του φέρνουν μία απόδειξη από διπλανό μαγαζί, που, σύμφωνα με την ένδειξη, δραστηριοποιείται σε «Βιβλία-Χαρτικά»!
• Σε παραγγελία μαρμάρων για τοποθέτηση σε σπίτι, ο μαρμαράς προτείνει να δώσει στον πελάτη μία εικονική απόδειξη με μικρό ποσό και την ένδειξη «ρετάλια»!
• Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό»!
• Εστιατόριο ταχυφαγίας προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη!
Ο ΣΕΒ τονίζει ότι η υπερφορολόγηση δεν είναι οικονομικά βιώσιμη, καθώς ωθεί τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς που πληρώνουν τον φόρο εισοδήματος να αναζητούν διέξοδο στην παραοικονομία και την μετανάστευση. Τάσσεται υπέρ της μείωσης του αφορολόγητου σε συνδυασμό με μείωση φορολογικών συντελεστών, ασφαλιστικών εισφορών και με πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου