Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ακόμη δύο τούρκοι στρατιωτικοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα !!!

star.gr
Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, ένα ακόμη πονοκέφαλος προκύπτει για την Αθήνα. Δύο ακόμη Τούρκοι στρατιωτικοί, που φέρονται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του προέδρου Ερντογάν, κρατούνται στην Ορεστιάδα, εδώ και μερικά 24ωρα, ζητώντας άσυλο στη χώρα μας.
Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, έγινε γνωστό στην Υπηρεσία Ασύλου ότι ήρθε σήμα από την Interpol ότι οι δυο Τούρκοι που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας άσυλο είναι όντως αυτοί που δηλώνουν ότι είναι. 
Ανήκουν, δηλαδή, στη λίστα των αναζητουμένων, ως αντικαθεστωτικοί, που έδρασαν στη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, οι δυο Τούρκοι πέρασαν με λέμβο τον ποταμό Έβρο, με τη βοήθεια ενός Αλγερινού διακινητή. Στις 17 του μήνα έφτασαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας, μαζί με έναν νεαρό Έλληνα δικηγόρο, και δήλωσαν ότι θα υποβάλλουν αίτηση πολιτικού ασύλου, κάτι που έπραξαν 3 μέρες μετά. Η διαδικασία ασύλου μπορεί να κρατήσει έως 25 μέρες, επομένως οι δυο Τούρκοι τελούν υπό κράτηση. Αν στο διάστημα αυτό δεν υπάρξει απόφαση, θα μείνουν ελεύθεροι.
Αρχικά, οι δυο Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν άλλα επαγγέλματα, αλλά μετά από έρευνα των Ελληνικών αρχών, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς.
Έτσι λοιπόν, ο Φατίχ Αρίκ φαίνεται να είναι Λοχίας του ηλεκτρονικού πολέμου και ο Χαλίτ Τσετίν, Αρχιλοχίας Πεζικού.
Οι ελληνικές αρχές δεν αποκαλύπτουν το ακριβές σημείο κράτησης των δυο Τούρκων, μόνο ότι βρίσκονται στην περιοχή της Ορεστιάδας.
Έλληνες αξιωματικοί, με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, είπαν στο STAR ότι είναι πολύ πιθανό οι δυο Τούρκοι να μεταφερθούν στην Αθήνα, για λόγους ασφαλείας, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση των στρατιωτικών, πριν λίγο καιρό.  


Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι έχει ήδη γίνει γνωστό ότι ανήκουν στην ομάδα Μπορντό Μπερελί (Bordo Bereliler),  η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων, εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες, σε αντίθεση με τους 8 στρατιωτικούς που είχαν ζητήσει άσυλο το προηγούμενο διάστημα και είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το πραξικόπημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου