Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια

protothema.gr 
Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής (29.01.2017) περίπου στις 11:00. Οι Τούρκοι φρόντισαν, μέσα από την επίσημη σελίδα του αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό για να τονώσουν την προπαγάνδα τους.
Η Πυραυλάκτος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και οι δυο λέμβοι μεταφοράς βατραχανθρώπων που τη συνόδευαν προσέγγισαν τις βραχονησίδες των Ιμίων, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. 
Ένα μίλι πριν από τα Ίμια, η κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Κραταιός" και σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν στην περιοχή, κάλεσαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τα τουρκικά πλοία έμειναν στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων επτά λεπτά, πριν τελικά αποχωρήσουν και επιστρέψουν στην Αλικαρνασσό και ενώ η ελληνική κανονιοφόρος και το Λιμενικό παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση.

Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι στο τουρκικό πολεμικό που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας 
Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, αφού είναι η πρώτη φορά που ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, δηλαδή τον αρχηγό τουρκικό γενικού επιτελείου και τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας στα Ίμια. 
Φωτογραφιζόμενοι με φόντο τα Ίμια, οι Τούρκοι στρατηγοί θέλουν να στείλουν το μήνυμα στην τουρκική κοινή γνώμη ότι τα δύο νησιά δεν αποτελούν ελληνικό έδαφος. 
Κι όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου κι ενώ ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Ερντογάν ότι έχει δήθεν παραχωρήσει στην Ελλάδα 18 νησιά που υποτίθεται ότι ανήκουν στην... Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου