Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στα σύνορα Ιράκ - Συρίας

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Χουλουσί Ακάρ,  αφήνοντας στη μέση το επίσημο πρόγραμμά του και συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς των Κλάδων, μετέβη στη γραμμή των συνόρων με το Ιράκ και τη Συρία και πραγματοποίησε διάφορες επιθεωρήσεις. 
Το ΓΕΕΘΑ όπως είχε ανακοινώσει εγκαίρως, ακύρωσε το πρόγραμμα που ήταν να γίνει στις 1500Ω στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ με τίτλο: «Στη μνήμη του Ατατούρκ στρατός και λαός χέρι-χέρι». 
Αμέσως μετά ο Α/ΓΕΕΘΑ μαζί με τους Αρχηγούς των Κλάδων, βρέθηκαν για επιθεώρηση και αξιολόγηση στο Σίρνακ.    

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον Α/ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, επισκέφθηκε και επιθεώρησε Μονάδες που εδρεύουν στο Σίρνακ και τη Σιλόπη. Κατά την επίσκεψή του ο Ακάρ, εξέτασε επί τόπου τις επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας, την ασφάλεια των συνόρων και τις δραστηριότητες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Ακάρ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην περιοχή των συνόρων, για τις προετοιμασίες που διεξάγονται στην περιοχή και έλαβε πληροφορίες για της μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις που διεξάγονται στην περιοχή. 
Σ’ αυτά τα πλαίσια ενημερώθηκε και για τα όπλα, τα πυρομαχικά  και το υλικό διαβίωσης (των ανταρτών) που περιήλθε στα χέρια των ΤΕΔ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν και επιβράβευσε το προσωπικό για την επιτυχία αυτή. Κατά την επίσκεψη ο Ακάρ έδωσε έμφαση στο αγώνα με την τρομοκρατία και ανέφερε ότι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εξουδετερώθηκε μεγάλος αριθμός τρομοκρατών από τις χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις και ότι Στρατός, Στρκή, Αστυνομία και πολιτοφύλακες, όλοι μαζί χέρι με χέρι, θα συνεχίσουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα, μέχρι να εξουδετερωθούν όλοι οι τρομοκράτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου