Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Τράπεζες ''σκοτώνουν΄΄ τίγρεις ...

Τράπεζες χώνουν εκατομμύρια για να χτίσουν ένα βρόμικο εργοστάσιο άνθρακα, ακριβώς δίπλα σε ένα παρθένο δάσος όπου ζουν μερικές απ’ τις τελευταίες τίγρεις της Βεγγάλης. 
Είναι το χειρότερο παράδειγμα της αποκοπής μας απ’ τη φύση και της παρανοϊκής απληστίας των πολυεθνικών.
Με το που διέρρευσε η έκθεση του ΟΗΕ που καταγγέλλει το σχέδιο στο Μπαγκλαντές, η Deutsche Bank, η Allianz κι άλλες εμπλεκόμενες τράπεζες, τρέχουν να βρουν τρόπους για να προστατεύσουν  το όνομά τους από το παγκόσμιο σκάνδαλο.

Το Σάνταρμπανς είναι το μεγαλύτερο δάσος μαγκρόβιων στον κόσμο και από τα λίγα μέρη στη Γη με πάνω από εκατό τίγρεις Βεγγάλης. Έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επειδή αποτελεί ένα οικοσύστημα με μοναδική βιοποικιλότητα.   
Η UNESCO και οι ειδικοί συμφωνούν ότι η κατασκευή του κολοσσιαίου εργοστασίου άνθρακα Rampal ακριβώς δίπλα θα βλάψει σοβαρά και το δάσος μαγκρόβιων και τα ζώα που ζουν εκεί.   
Η JPMorgan Chase έχει μια πολιτική που δεν της επιτρέπει να βλάπτει Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε στο παρελθόν να χρηματοδοτήσει ένα παρόμοιο έργο που έβαζε σε κίνδυνο τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Η Crédit Agricole έχει υποσχεθεί να μην επενδύσει στο Rampal! Όμως, βοηθάει στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το θανατηφόρο έργο, παρόλο που γνωρίζει ότι θα είναι περιβαλλοντική καταστροφή! 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,   
Risalat, Iain, Alice, Christoph, Luca, Fatima, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz   

Η UNESCO ζητά να σταματήσει το έργο Rampal (στα Αγγλικά) – Prothom Alo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου