Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η Λωζάννη ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας

Εφημ. «Σοζτζιού» - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
Ο Σχης ε.α - Επιτελής Ουμίτ Γιαλιμ, απάντησε στις ερωτήσεις της εφημερίδος «Σοζτζιού»
Ο Σχης ε.α Γιαλιμ, αναφερόμενος στη σκληρή αντίδραση του Ερντογάν σχετικά με τη Λωζάννη, είπε: «Η Λωζάννη ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να λογοδοτήσει για τα 17 νησιά του Αιγαίου που πέρασαν στην Ελλάδα»
Οι  ατέλειωτες συζητήσεις των θιασωτών των Οθωμανών με τους Ρεπουμπλικάνους, έφεραν για άλλη μια φορά στην ημερήσια διάταξη την «Συνθήκη της Λωζάνης».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση κοινοταρχών, είπε ότι «Η συνθήκη της Λωζάννης δεν ήταν μια νίκη» και αυτή η φράση επί μέρες συζητείται…

Ρώτησα το Σχη ε.α Ουμίτ Γιαλιμ: «Η συνθήκη της Λωζάννης ήταν μια νίκη ή ήταν μια ήττα?» Ο Γιαλίμ έδωσε την εξής απάντηση:
Η Λωζάννη ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να λογοδοτήσει για την μεγαλύτερη απώλεια εδαφών στην ιστορία της Δημοκρατίας και πως το επέτρεψε αυτό ! Κατά την περίοδο του ΑΚΡ 17 νησιά στο Αιγαίο, πέρασαν στα χέρια της Ελλάδος. Σ’ αυτά τα νησιά υπάρχουν Έλληνες Δήμαρχοι. Στα σύνορα της Σμύρνης, του Αϊδινίου και της Μούγλα, σε 17 νησιά μας  και μια βραχονησίδα μας, πλέον υπάρχουν Έλληνες.
Από το 2004 ο Ερντογάν και οι κυβερνήσεις του ΑΚΡ, εδάφη της πατρίδος τα παρέδωσαν στον Ελληνικό Στρατό. Η κατάληψη άρχισε το 2004. Λέγεται ότι ήταν η εποχή που τα παραχωρήσαμε, προκειμένου να πάρουμε μια ημερομηνία διαπραγμάτευσης για την ΕΕ. Ένας άλλος ισχυρισμός είναι ότι μετά τα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου, δόθηκαν αυτά τα νησιά  ως αντάλλαγμα περιουσίας για τους Έλληνες που έφυγαν ως πρόσφυγες από την Τουρκία…

Ο Ουμίτ Γιαλιμ είναι απόφοιτος Στρατιωτικού Λυκείου. Υπηρέτησε ως Αξκός του ΝΑΤΟ στη Βοσνία και κατά τον Ιρακινό πόλεμο ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ιορδανία. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΘΑ στη Δνση Προετοιμασίας Πολέμου και ως επικεφαλής του Κέντρου Δκσεως Επιχειρήσεων. Τέλος υπηρέτησε ως ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Έγινε μυστική συμφωνία
Αυτό είναι μια μυστική συμφωνία. Δεν ξέρω αν υπάρχουν έγγραφα. Από το 2006 η Τουρκία με την Ελλάδα ‘άρχισαν διερευνητικές συνομιλίες. Δυστυχώς αυτές οι συνομιλίες κρατήθηκαν μυστικές και πραγματοποιήθηκαν από τρεις Τούρκους Διπλωμάτες και δυο Έλληνες και ένα Έλληνα Ναύαρχο. Δεν ενημέρωσαν το λαό. Φυσικά αυτό το ήξεραν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο Α/ΓΕΕΘΑ. Εγώ ως μέλος των ΤΕΔ δεν είχα καμιά πληροφόρηση, μέχρι το 2008 με την παραβίαση του εναέριου χώρου.
Ήμουν Δντής στο Κέντρο Δκσεως και Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Μια μέρα, έγινε μια παραβίαση του εναέριου χώρου. Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ πραγματοποίησαν παραβίαση του εναερίου χώρου και προσγειώθηκαν στο νησί Φαρμακονήσι. Το Φαρμακονήσι είναι ανοικτά των Ντιντίμ, είναι Τουρκικό έδαφος. Φυσικά τα έχασα, είχα στα χέρια μου ένα χάρτη και είπα: «Αυτοί οι άνθρωποι τι δουλειά έχουν στη δική μας νήσο?». Έκανα μια έρευνα αλλά το νησί κατελήφθη !!
Εκεί στο νησί  υπάρχει Έλληνας Δήμαρχος και Έλληνες στρατιώτες. Φυσικά δεν βρίσκονται μόνο εκεί αλλά και στα άλλα νησιά μας. Φυσικά ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ, είχαν μεταβεί στη νήσο για να ευχηθούν τους στρατιώτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και πάνω σ’ αυτό το γεγονός το θέμα μεγάλωσε και μετά από 4-5 μέρες, τον Ιανουάριο του 2009, αυτή τη φορά ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάλι στη δική μας νήσο Αγαθονήσι προσγειώθηκε και εκεί χαιρέτησε την Ελληνική σημαία !! Το βλέπαμε αλλά εκεί υπάρχει μια κατάσταση τρόμου, ο Έλληνας πρόεδρος και ο Δήμαρχος επισκέπτεται τη νήσο. Ποζάρουν μπροστά στην πινακίδα της Δημαρχίας και η πινακίδα αυτή γράφει: Ελληνική Δημοκρατία, Περιοχή (νομός) Δωδεκανήσων, Κοινότητα Αγαθονησίου ! Κοιτάξτε, η Ελλάδα πλέον έχει κάνει de facto κατάληψη του νησιού και αυτά τα νησιά τα έχει πάρει νομικά μέσα στα σύνορά της.
Εγώ στις 18 Μαΐου του 2011 ζήτησα να πάω στο νησί μαζί με τους δημοσιογράφους. Στα εδάφη της δικής μου χώρας μπήκα με διαβατήριο !!  Αυτά τα έγγραφα και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στα Τουρκικά ΜΜΕ.
Αυτά τα νησιά ήταν άδεια. Όμως με το που τα έδωσε φανερά αυτά τα εδάφη η δική μας κυβέρνηση, από την Ελλάδα πρώτα εγκαταστάθηκαν εδώ στρατιώτες και στη συνέχεια Έλληνες πολίτες.
Είναι η μεγαλύτερη  απώλεια εδάφους μας
Είναι η μεγαλύτερη απώλεια εδάφους στην ιστορία της Δημοκρατίας μας ! Επί πλέον αυτά τα νησιά έχουν χωρικά ύδατα, συνορεύουσα ζώνη και υφαλοκρηπίδα. Έτσι έγινε και η κυβέρνηση του ΑΚΡ παρέδωσε τον έλεγχο της θάλασσας του Αιγαίου στην Ελλάδα.
Το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι προσδιορίζονται με βάση το όνομα και δεν παραχωρήθηκαν σε καμιά χώρα και έπρεπε να προστατευτεί η Οθωμανικότητα των νησιών. Δεν είναι Ελληνικά νησιά όπως ισχυρίζονται. Και τα δυο νησιά, σύμφωνα με το άρθρο 12 της συνθήκης της Λωζάννης, θα πρέπει να είναι αφοπλισμένα. Όμως και στα δυο νησιά πλέον υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες.
Αυτή η κυβέρνηση δίνει και το Αιγαίο και προσπαθεί να δώσει και την Κύπρο. Την Ανατολία την παραδίδει στο ΡΚΚ και στη Συρία άλλαξε τη θέση του τύμβου του Σουλεϊμάν Σαχ. Επί του παρόντος αυτή είναι η κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΑΚΡ… Στη βουλή έχουν δοθεί κοντά στις εκατό ερωτήσεις γι’ αυτά τα νησιά, από τους ειλικρινείς και έντιμους βουλευτές του CHP και του MHP, αλλά δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα…
Η κυβέρνηση το αποδέχτηκε
Η εφημερίδα Σοζτζιού το έκανε πρωτοσέλιδο, ακόμα και η εφημερίδα Ακίτ το έκανε πρωτοσέλιδο, η εφημερία Γενι Σαφάκ και η TRT μετέδωσαν την είδηση, η κυβέρνηση αποδέχτηκε την κατοχή, αλλά επί 5 χρόνια από τους προέδρους των κομμάτων CHP και MHP, για το θέμα αυτό δεν ακούστηκε ούτε μια λέξη. Εάν το CHP και MHP κινούνταν πάνω σ’ αυτό, θα έθεταν ακόμα και φράγμα στο ΑΚΡ. Γιατί το έθνος μας δεν παραχωρεί εδάφη της πατρίδος στην Ελλάδα και δεν θα έδιναν ψήφο. Αυτό είναι τόσο σαφές και καθαρό.
Σ’ αυτά τα νησιά που έχουν καταληφθεί, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχουν σταλεί ιερείς. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στο στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου. Ο Πατριάρχης είναι Τούρκος πολίτης. Αυτή η ανάθεση είναι αντίθετη με το νόμο. Όμως ο Γενικός εισαγγελέας της Κων/πολης και αυτός δεν μίλησε.
Οι πραξικοπηματίες κατέφυγαν στο νησί μας αλλά την έρευνα έκαναν οι Έλληνες.
Μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου, δυο από τους στρατιωτικούς που επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ερντογάν, κατέφυγαν στη νήσο Πλατιά. Η νήσος Πλατιά ανήκει σε μας. Την έρευνα εδώ έπρεπε να την κάνουμε εμείς. Αλλά τι κρίμα όμως, εμείς δεν στείλαμε στη νήσο Πλατιά στρατιώτες μας ! Γιατί? Γιατί πρέπει να πάμε με διαβατήριο. Εκεί πλέον υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες. Ως εκ τούτου, την έρευνα πραγματοποίησαν Έλληνες καταδρομείς !
Οι υπεύθυνοι πρέπει να διωχθούν
Οι υπεύθυνοι πρέπει να διωχθούν. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ως πρωθυπουργός, είδαμε να εισέρχεται στη νήσο Οινούσες, που βρίσκονται μέσα στην εκλογική του περιφέρεια, με διαβατήριο !! Οι Οινούσες ανήκουν στη Σμύρνη Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, εισέρχεται με διαβατήριο στο έδαφος της πατρίδος και περνάει και από το Ελληνικό τελωνείο ! Υπάρχει δε ακόμη και κάτι χειρότερο.Ο Γιλντιρίμ, την Τουρκική σημαία του σκάφους την κάνει ρολό και την κρύβει και στο σκάφος βάζει την Ελληνική σημαία ! Μ’ αυτό τον τρόπο πήγε τρεις φορές στο νησί Οινούσες. Βλέποντας με τα μάτια του έθνους λέει ο πρωθυπουργός «Μια σημαία», όμως με Ελληνική σημαία εισέρχεται στα εδάφη της πατρίδος. Στις χώρες που κυβερνώνται με δημοκρατία, οι εισαγγελείς θα πρέπει να κυνηγήσουν αυτή την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου