Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Δικαστική έρευνα κατά του Πατριαρχείου ξεκινάει η Άγκυρα για «συνεργασία» με την CIA στο πραξικόπημα

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δικαστική έρευνα κατά του πατριαρχείου ξεκινάει η Άγκυρα για υποτιθέμενη «συνεργασία» με την CIA και το τάγμα Γκιουλέν στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Την «απαίτηση» για κάτι τέτοιο την εξέφρασε ο Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Safak Ιμπραχίμ Καραγκιούλ. Ο συγκεκριμένος θεωρείται όχι απλά άνθρωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά ένας εκ των «εξ'απορρήτων» του Τούρκου προέδρου.
Το άρθρο του μόνο τυχαίο δεν είναι και απηχεί τις απόψεις του καθεστώτος της Άγκυρας αλλά εκφράζει και τις επόμενες κινήσεις του.
Ως γνωστόν η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως (και όπως δείχνουν τα στοιχεία μάλλον ορθώς) CIA, HΠΑ και τον υπό αμερικανική κάλυψη ιμάμη Φ.Γκιουλέν ως ενορχηστρωτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην χώρα στις 15 Ιουλίου.

Τώρα όμως προσπαθεί να εμπλέξει μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις Τούρκου εισαγγελέα ότι η CIA κρύβεται πίσω από το κίνημα Γκιουλέν και το ίδιο το Πατριαρχείο στο Φανάρι 
Σημειώνεται ότι ο τουρκικός Τύπος όλως τυχαίως το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία» εμπλοκής του Πατριαρχείου στο πραξικόπημα μέσω αναφορών στις καλές σχέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Φ.Γκιουλέν κάτι φυσικά που δεν αντικατοπρίζει την πραγματικότητα καθώς γενικά ο Πατριάρχης έχει καλές σχέσεις με εκπροσώπους όλων των δογμάτων και όλων των θρησκειών.
 Ο Καραγκιούλ έγραψε σήμερα άρθρο με τίτλο «Η CIA τα χαμογελαστά Φανάρια και η σύνδεση των κρυφών εταίρων της 15ης Ιουλίου» (ομολογουμένως πολύ καυστικός τίτλος καθώς στοχοποιεί το Φανάρι ενώ παίζει με το επώνυμο του Γκιουλέν που στα τουρκικά σημαίνει «χαμογελαστός»!)
Στα τουρκικά ο τίτλος ήταν CIA-Gülen-Fener bağlantısı ve 15 Temmuz’un gizli ortakları.
Ο Καραγκιούλ ξεκινάει με το ερώτημα αν υπάρχει μυστική συνεργασία μεταξύ της CIA , του Φετουλάχ Γκιουλέν και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ενώ σημειώνει ότι τόσο η CIA όσο και το Φανάρι γνώριζαν ότι επρόκειτο να συμβεί το πραξικόπημα και είχαν κάνει προετοιμασίες γι’ αυτό καθότι, όπως αναφέρει τις μέρες προ του πραξικοπήματος είχε προηγηθεί η πώληση μέρους της περιουσίας του Πατριαρχείου.
 Βέβαια το προχωράει ακόμα περισσότερο με ένα ευφάνταστο σενάριο περί αποκοπής της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης.
« Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, στρατιώτες απέκλεισαν γέφυρα στον Βόσπορο, τανκς βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Μήπως στόχος ήταν μετά το πραξικόπημα να αφαιρεθεί η ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας από τη χώρα;  Τι θα είχε συμβεί στην Ανατολία; Το ΡΚΚ και το ΡYD θα είχαν εισβάλλει από τον νότο; Κάποιος ήθελε να φέρει ένα μεγάλο πλήγμα στην Τουρκία και θα χρειάζονταν έναν καλό στρατηγικό σχεδιασμό για να το πετύχει. Στο επίκεντρο του σχεδίου αυτού βρίσκονταν η CIA»
Ο ίδιος ο Καραγκιούλ  κάνει αναφορά σε άρθρο του Άρθρουρ Χιούζ o oποίος είναι Αμερικανός πρεσβευτής επί τιμή (συνταξιοδοτήθηκε δηλαδή) και ρωτάει «αν ο επόμενος στόχος της Άγκυρας είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης».
Ένα άρθρο όμως το οποίο ο ίδιος ο Αμερικανός πρεσβευτής έχει αποκηρύξει ως μη δικό του αλλά ο Καραγκιούλ επιμένει να το υιοθετεί και αυτό δείχνει και τις διαθέσεις του καθεστώτος.
Σύμφωνα με αυτό το αποκηρυγμένο λοιπόν άρθρο ο πρώην πρεσβευτής υποτίθεται ότι εστιάζει στο γεγονός ότι ο Βαρθολομαίος έχει καλές σχέσεις με τον ιμάμη Γκιουλέν (φυσιολογικό θα ήταν άλλωστε αφού πρώτη απ'όλους έχει καλές σχέσεις μαζί του η αμερικανική κυβέρνηση η οποία και του έχει δώσει πολιτικό άσυλο και του επιτρέπει να διαβιεί στην Πενσυλβάνια).
Ο  Καραγκιούλ συνεχίζει την προσπάθεια εμπλοκής του Πατριάρχη αναφέροντας ότι ο Βαρθολομαίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο τον οποίο στηρίζει τι ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ!
Δηλαδή με την επαγωγική μέθοδο ο Πατριάρχης οφείλει να ξέρει τα πάντα σε όλον τον πλανήτη και να συμμετέχει σε αυτά.
«Το Φανάρι θα πρέπει να τεθεί υπό δικαστικη έρευνα. Θα πρέπει να εξεταστεί η διασύνδεση του πρώην διευθυντή της CIA Τζότζ Τένετ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και των Ελληνοαμερικάνων που στηρίζουν οικονομικά το Φανάρι. Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά τα ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν από την έρευνα αυτή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου