Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ….ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Δημ. Α. Μουρτζούκος Ταξχος ε.α.
    Η αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο μου δόθηκε από την πρόσφατη παρακολούθηση συζητήσεως, που έγινε σε φιλική συγκέντρωση νέων ατόμων της παραγωγικής ηλικίας.

    Το θέμα της συζητήσεως αφορούσε στην σημερινή τραγική κατάσταση της Ελλάδος και φάνηκε ότι στο μυαλό αυτών των νέων κυριαρχεί η άποψη ότι δυστυχώς δεν αξίζουμε τίποτα σαν νέο-Έλληνες και ότι η χώρα μας έχει να παρουσιάσει στον κόσμο μόνο τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.

    Ω! του παραδόξου θαύματος!! Η προπαγάνδα (η μεγίστη των επιστημών) της παγκόσμιας εξουσίας έχει καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι λίγο-πολύ είμαστε ένα τίποτα, οπότε μας αξίζει οποιαδήποτε τιμωρία (Προτεσταντική φιλοσοφία) και δεν υπάρχει άλλη λύση από την ολοσχερή παράδοση της χώρας και ημών των ιδίων στα αδηφάγα τέρατα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως αυτοαποκαλούνται οι συγκεκριμένοι «άνθρωποι».

    Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Θα προσπαθήσω στο παρακάτω κείμενο, εν συντομία, να ανατρέψω αυτή την άποψη, διότι δεν είναι αυτή η πραγματική πορεία του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και είναι κρίμα να σβήσουμε από το μυαλό μας, σαν νεοέλληνες, την πραγματική ιστορία και τη δόξα του Έθνους καθώς επίσης και  τους αγώνες των προγόνων μας, επειδή έτσι το θέλουν οι εχθροί μας και μας το επιβάλουν με τη βοήθεια  μιας μερίδας δοσίλογων « ελλήνων» προερχομένων από όλες τις κοινωνικές τάξεις και όχι μόνο από τον  πολιτικό χώρο.

    Μετά την περίοδο της, λεγομένης, αρχαιότητος με τα σπουδαία έργα των Ελλήνων σε όλους τους τομείς των γραμμάτων, των επιστημών, του πολιτισμού, της τέχνης, της πολιτικής κ.λ.π, ακολούθησαν οι Περσικοί πόλεμοι, οι οποίοι είχαν σαν στόχο την καταστροφή του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, αλλά σε αυτούς δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθεί περίτρανα η πολεμική αρετή των Ελλήνων και η ανωτερότητα της σκέψης, της φιλοπατρίας κλπ αρετών του γένους των Ελλήνων, παρά την διαίρεση του συνόλου της Ελλάδος σε ανεξάρτητες διοικητικά πόλεις-κράτη.

    Ακολούθησε στη συνέχεια η Αυτοκρατορία του στρατηλάτου όλων των εποχών του Μ. Αλεξάνδρου με τη γνωστή μεγαλοφυΐα του, ο οποίος κατέκτησε και εκπολίτισε τους βαρβάρους σε όλο το γνωστό τότε κόσμο.    Η συνέχεια αυτού ήταν η  Αλεξανδρινή περίοδος των επιγόνων του με κυρίαρχα στοιχείο το Ελληνικό πνεύμα.

    Η επόμενη Αυτοκρατορία ήταν η Ρωμαϊκή, η οποία είχε καθαρά Ελληνικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η αρχαία Ρώμη κτίσθηκε από τους Έλληνες, οι οποίοι καθιέρωσαν, όπως ήταν φυσικό, σε όλους τους τομείς της ζωής τους το Ελληνικό στοιχείο (γλώσσα, διοίκηση, φιλοσοφία κλπ).

    Συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν η Νέα Ρώμη ή Ρωμανία, του Έλληνα και χριστιανού αυτοκράτορα Μ. Κωνσταντίνου, όπως λεγόταν με έδρα την Κων/πολη και όχι Βυζάντιο, δεδομένου ότι ο όρος αυτός καθιερώθηκε από τους Δυτικούς «φίλους»  μας πολύ αργότερα, προκειμένου να αποκόψουν με τεχνητό τρόπο από την ιστορία τη συνέχεια της Ελληνικής Αυτοκρατορίας της Ρωμιοσύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς των γραμμάτων, της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της πνευματικής ανύψωσης του ανθρωπίνου γένους μέσα από την Ορθοδοξία.

    Μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς και την επικράτηση της Αυτοκρατορίας τους, μετακινήθηκαν οι Έλληνες Λόγιοι στη Δύση, όπου μετέφεραν εκεί και τον πλούτο της Ρωμιοσύνης. Παντού κυριάρχησε το Ελληνικό στοιχείο και οι Ευρωπαίοι κατέβηκαν από τα δένδρα και έγιναν «άνθρωποι».

    Ακολούθησε η Εθνική Επανάσταση του 1821, με την οποία άρχισε το ξήλωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σταδιακά απελευθερώθηκαν οι λαοί από τους Οθωμανούς. Η Επανάσταση του 1821 ήταν το αποτέλεσμα της τεράστιας δυνάμεως του Ελληνικού πνεύματος και της αδούλωτης Ελληνικής ψυχής, ο οποία έχε μέσα της την Πίστη στον Αληθινό Τριαδικό Θεό. Αυτά που πέτυχαν οι πρόγονοί μας με πολλές θυσίες δεν τα έχει πετύχει κανείς στον κόσμο.

    Μετά την Επανάσταση του 21 έγιναν οι Απελευθερωτικοί αγώνες του 1912-13 και στη συνέχεια οι Βαλκανικοί πόλεμοι, στους οποίους δεν μπορεί εύκολα να περιγράψει κάποιος την πολεμική αρετή των Ελλήνων και τους θριάμβους του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αποδεικνύουν τη συνέχεια του Ελληνισμού των προηγούμενων περιόδων.

    Ακολούθησε η Μικρασιατική Εκστρατεία με τους ίδιους θριάμβους του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι ανησύχησαν τις Μεγάλες Δυνάμεις και έδωσαν εντολή στα πειθήνια όργανά τους να ανακόψουν τη θριαμβευτική πορεία του Ελληνικού Στρατού για να ακολουθήσει η Μικρασιατική καταστροφή με την σφαγή των Ελλήνων και την εκρίζωσή τους από τις προγονικές Πατρίδες της Μικράς Ασίας. Παρά δε την καταστροφή του Ελληνισμού, η Ελλάς κρατήθηκε στα πόδια της με τη βοήθεια του Θεού και άρχισε η επανόρθωση του Έθνους, προκειμένου να ακολουθήσει

    Το Έπος του 40΄ , το οποίο αποτέλεσε ένα νέο ιστορικό σταθμό με παγκόσμια ακτινοβολία και σημαντική επιρροή στην εξέλιξη των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Έπος του 40΄ ήταν αποτέλεσμα της γενναιότητας της φυλής, της αγάπης για την Πατρίδα και της Πίστης στο Θεό με πρωτοστατούσα την Αρχιστράτηγο των Ελλήνων, Την Υπεραγία Θεοτόκο.

    Με αυτή τη θριαμβευτική πορεία του Ελληνικού Έθνους φθάσαμε στην εποχή των Μνημονίων, που μας επέβαλλαν οι ανθέλληνες προερχόμενοι από κάθε περιοχή της γης με τη βοήθεια των «ελλήνων» καλοθελητών για τη σωτηρία μας, βέβαια, όπου σχεδόν κάθε Ελληνική οικογένεια έχει και έναν Έλληνα επιστήμονα ξενιτεμένο στη Δύση, για την επιβίωσή του. Αυτοί οι Έλληνες του εξωτερικού μαζί με τους προηγούμενους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, δηλ. τον απόδημο Ελληνισμό, αποτελούν το ισχυρότερο «πυρηνικό όπλο» του Έθνους, το οποίο όμως είναι ικανό να ελέγξει την πορεία της ανθρωπότητας στον τομέα του, αρκεί να μας στείλει ο Θεός έναν εμπνευσμένο ηγέτη με Εθνικό φρόνημα και Πίστη στον Τριαδικό Θεό των Ελλήνων, για να ακολουθήσει η νέα αναγέννηση του Γένους από τις στάχτες μας.

    Όπως αποδείχθηκε από τα προαναφερθέντα, ο Ελληνισμός έχει ένδοξη συνέχεια σε όλες τις περιόδους για χιλιάδες χρόνια και όχι μόνο κατά την αρχαιότητα, οπότε δεν είναι επιτρεπτό να αγνοούμε την πραγματική ιστορία μας, διότι εάν επιτύχει αυτός ο πολύ καλά σχεδιασμένος στόχος των εχθρών του Έθνους θα χαθούμε στη συνέχεια της πορείας μας σε αυτόν τον πλανήτη μέχρι να έλθει η συντέλεια του κόσμου τούτου. Δεν θα μπορούσε βέβαια να παραβλέψει κάποιος και τα ελαττώματα μας, όπως είναι η διχόνοια η δολερή, η διαφθορά, ο ευδαιμονισμός της εποχής μας, η απιστία στο Θεό και γενική αποστασία μας από τους νόμους του, που «..ήδη ενεργείται..», κατά τον Απ. Παύλο.

    Θα πρότεινα συμπερασματικά να προβληματιστούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, να αλλάξουμε μυαλά, να γνωρίσουμε την ιστορία μας, να περιφρονήσουμε τους μισθοφόρους Έλληνες που θέλουν να αλλάξουν διαχρονικά την ιστορία μας, να μάθουμε τα της Πίστεώς μας, να ενωθούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές  συνέπειες των γεγονότων που έρχονται με μεγάλη ταχύτητα για τον αφανισμό μας, βιολογικά και πνευματικά.

Δημ. Α. Μουρτζούκος Ταξχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου