Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τι να κάνουν οι πολίτες?

Μεχμέτ Τιουρκέρ-Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 21 Σεπ 2016 Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
Τι να κάνουν οι πολίτες?
Κάθε μέρα, πρωί και βράδυ, υπάρχει η απειλή του πραξικοπήματος !..
Η κυβέρνηση δεν παρέχει εμπιστοσύνη στους πολίτες, αντιθέτως τους εκφοβίζει λέγοντας «δεν είναι που υπάρχουν αυτοί οι Φετουλλαχτσήδες, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος» 
Στη χώρα υπάρχει ένας συνεχής φόβος πραξικοπήματος.
Ήδη από την πρώτη ημέρα που ήρθε η κυβέρνηση στην εξουσία, ζούσε με την παράνοια του πραξικοπήματος και…   (στο τέλος έγινε)
Για το λόγο αυτό, όταν οι Φετουλλαχτσήδες συγκροτούσαν δαγκάνες στις ΤΕΔ, (η κυβέρνηση) στεκόταν από πίσω, υποστήριξε τις δαγκάνες και έκανε γιορτή λέγοντας: «τελείωσε η στρατιωτική κηδεμονία» !..
Για τον επικεφαλής της συμμορίας των Φετουλλαχτσήδων, έλεγαν «θα τον επιστρέψουν στην Τουρκία», από το αποτέλεσμα που βλέπουμε δεν έγινε και  τώρα τα γύρισαν λέγοντας θα παραμείνει «κρατούμενος»..
Μη υπαρχούσης της ελπίδας για επιστροφή απ’ αυτόν, άρχισαν να λένε «τουλάχιστον να παραμείνει κρατούμενος..»

Ωστόσο οι ΗΠΑ  αδιαφορούν…
Με την παρουσίαση του «μεγάλου κινδύνου των Φετουλλαχτσήδων», ταπεινώνουν τη δύναμη της Τουρκίας μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο…
Στην Τουρκία υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος των Φετουλλάχ, όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας λέει : «Εμείς πάμε για El Bab…»
Που είναι η El Bab? Στη Συρία….
Και ενώ στην Τουρκία υπάρχει ο φόβος για την απόπειρα ενός νέου πραξικοπήματος, εμείς μπαίνουμε στην πόλη Τζεράμπλους, με μια δύναμη που λέγεται «Ελεύθερος Συριακός Στρατός».
Ο λόγος είναι η ασφάλεια της Τουρκίας
Και δεν φτάνει αυτό, αλλά προετοιμαζόμαστε για να πάμε ακόμα πιο βαθιά, μέχρι την πόλη El Bab.
Η Τουρκία δίνει τόση σημασία στην ασφάλειά της, που επιδεικνύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα εδάφη της γειτονικής χώρας….
Τότε η κυβέρνηση γιατί φοβάται από του Φετουλλαχτσήδες στο εσωτερικό, από την απόπειρα ενός νέου πραξικοπήματος?..
Είδατε τι λέει ο κύριος Ρετζέπ (Ερντογάν)..
«Η Τζεράμπλους ξεκαθάρισε… ότι πρέπει για το λαό, περιφέρεται μέσα στη χαρά. Στο ίδιο επίπεδο ξεκαθάρισε και η πόλη Ράϊ και τώρα προχωρούμε στην El Bab. Δεν θα φύγουμε από εδώ, αν δεν πάψει η απειλή για μας..»
Με την επιχείρηση πέραν των συνόρων μπορούμε και εξαλείφουμε την απειλή και στο εσωτερικό μας φοβόμαστε από του Φετουλλαχτσήδες, λέγοντας ότι «θα κάνουν πραξικόπημα…»
Αυτοί οι Φετουλλαχτσήδες πήραν σε τέτοιο βαθμό στα χέρια τους το κράτος και ενώ γίνεται εκκαθάριση και πάλι εκκαθάριση, δεν τελειώνουν…
Από την μια πλευρά το ΡΚΚ, από την άλλη οι Φετουλλαχτσήδες και από την άλλη  το IŞİD…
Οι πολίτες τι να κάνουν ?...
Η κυβέρνηση εκφοβίζει τα μάτια των πολιτών με τους Φετουλλαχτσήδες..
Ακόμα και στα παιδιά του Δημοτικού μοιράζουν φυλλάδια για την απόπειρα του πραξικοπήματος, προκειμένου να εδραιώσουν το φόβο στις ψυχές αυτών των μικρών παιδιών.
Και τη δημοκρατία στην Τουρκία, προσπαθούν να την εκφράσουν με την απόπειρα ενός αιματηρού πραξικοπήματος…
Την καταστολή της απόπειρας του αιματηρού πραξικοπήματος, που εκδηλώθηκε από του Φετουλλαχτσήδες πρώην συνεργάτες της κυβέρνησης, την παρουσιάζουν ως «νίκη της Δημοκρατίας.!»
Με αυτά άραγε θα εξασφαλίσουν την ηρεμία της Τουρκίας?
Η κυβέρνηση με το ένα και με το άλλο, προσπαθεί να κοιμίσει τους πολίτες και μένει μακριά από κάθε ευθύνη…
Οι πολίτες τι να κάνουν?..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου