Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Καμία σύνδεση με διεθνή τρομοκρατία η έκρηξη στο Μανχάταν

Tribune
Καμία σύνδεση με τη διεθνή τρομοκρατία δεν φέρεται να έχει η χθεσινοβραδινή έκρηξη στο Μανχάταν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Η έκρηξη σημειώθηκε από μια συσκευή τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σκεύος, - πιθανότατα, χύτρα ταχύτητας -στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι και προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, εκ των οποίων οι τρεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μια δεύτερη συσκευή η οποία δεν εξερράγη βρέθηκε μερικά τετράγωνα μακριά.
«Είναι πολύ νωρίς για την πορεία της έρευνας» δήλωσε ο Κουόμο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την εμπλοκή διεθνών τρομοκρατών.
Η έκρηξη σημειώθηκε εν όψει της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην πόλη, με αποτέλεσμα να τεθούν σε επιφυλακή ακόμη 1.000 αστυνομικοί.

Οι πρώτες αντιδράσεις των Ομπάμα, Τράμπ ,Χιλαρι Κλίντον ...
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, που παρευρισκόταν σε δείπνο με γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον, «ενημερώθηκε για την έκρηξη, τα αίτια της οποίας παραμένουν υπό διερεύνηση», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Για «έκρηξη βόμβας» έσπευσε να μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, από το Κολοράντο Σπρινγκς, όπου περιόδευε, ζητώντας «σκλήρυνση της στάσης των Αμερικανών» ενάντια στην τρομοκρατία. «Πρέπει να σας πω», είπε, «ότι λίγο πριν βγω από το αεροπλάνο εξερράγη βόμβα στη Νέα Υόρκη. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει. Σε τι καιρούς ζούμε – πρέπει να γίνουμε πάρα πολύ σκληροί, φίλοι μου».
Η Δημοκρατική αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον τήρησε στάση αναμονής συνιστώντας «ψυχραιμία ώσπου οι αρχές να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου