Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ιστορικές στιγμές στη Σμύρνη. Και πάλι ο δικέφαλος αετός.

Ιστορικές και έντονα φορτισμένες στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου. Στην μοναδική ελληνορθόδοξη εκκλησία που διασώθηκε από την Μικρασιατική καταστροφή,πραγματοποιήθηκε με δόξα και τιμή η ενθρόνιση του πρώτου Μητροπολίτη Σμύρνης μετά τον Χρυσόστομο, του Βαρθολομαίου Σαμαρά.
Το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες πιστοί από την γειτονική χώρα, αλλά και την Ελλάδα, όπως επίσης πολιτικοί και επίσημοι. Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε σε αυτή την ιστορική στιγμή από τον πρόεδρό της Ευάγγελο Ασλανίδη, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Τουρκία από χθες για αυτόν τον σκοπό.

Μάλιστα, στον χαιρετισμό του στην δεξίωση που ακολούθησε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ ευχήθηκε στον νέο Μητροπολήτη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τονίζοντας ότι η στιγμή είναι ιστορική και για την ΑΕΚ καθώς ο νέος Μητροπολίτης θα λειτουργήσει και πάλι στη γη των προγόνων και ιδρυτών της. 
«Η ματωμένη προκυμαία της Σμύρνης αποτελεί το ξεκίνημα της ιστορικής διαδρομής του συλλόγου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ασλανιδης και απευθυνόμενος στη συνέχεια στον Πατριάρχη πρόσθεσε: «όπως εσείς έχετε πει, οι ιδέες δεν αποθνήσκουν».
Ο Βαρθολομαιος τον αγκάλιασε και του ζήτησε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του σε ολόκληρη τη διοίκηση του συλλόγου.
Στην συνέχεια ο κ. Ασλανίδης παρέδωσε το δώρο της ΑΕΚ στον νέο Μητροπολίτη, έναν ασημένιο δικέφαλο αετό, σήμα της ομάδας, του Βυζαντίου και της ορθοδοξίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου