Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Γιατί και ποια Αμερικανικά ισχυρά think tank θεωρούν τον Σουνίτη Ιμάμη Fetulah Gulen άκρως επικίνδυνο!

Alex Stefanopoulos - ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ τ. 352/Αύγουστος 2016 
τις 10  Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή πολύ πρόσφατα και εν όσο η κρίση στο εσωτερικό  της Τουρκίας βρίσκονταν –και εξακολουθεί – να βρίσκεται στο ζενίθ με αποκορύφωμα την στρατιωτική «στάση» μερίδας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  της 15ης Ιουλίου 2016, το  πολύ γνωστό για τις αναλύσεις αλλά και την βαθιά επιρροή του στο αμερικάνικο κράτος και τις πάσης φύσεως  ομοσπονδιακές κρατικές –πολιτειακές αρχές Center for Security Policy {Κέντρο για την πολιτική ασφάλειας (των ΗΠΑ)}  εξέδωσε μια μονογραφία – έρευνα υπό τον τίτλο The Gulen Movment (το κίνημα του Φεντουλάχ Γκιουλέν) την οποία  μάλιστα πριν την δημοσιοποίηση της,  οποία έστειλε στον Λευκό Οίκο την Γερουσία και το Κογκρέσο με άμεση (κατεπείγουσα) διαβαθμισμένη  κοινοποίηση ως άκρως απόρρητη,  σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και στις αντίστοιχες τοπικές πολιτειακές  κυβερνήσεις και αρμόδιες υπηρεσίες τους.

 Στην έκθεση περιγράφεται εκτενώς και αναλυτικά  πέραν από το προφίλ της οργάνωσης και της κεντρικής δομής της με όσα στοιχεία –ήταν δυνατόν να βρεθούν και να διασταυρωθούν  καθώς  αν χαρακτηρίζει κάτι το κίνημα του Ιμάμη Φ.Γκ. είναι η πλήρης και απόλυτη αδιαφάνεια με όρους μάλιστα και προϋποθέσεις που συχνά  παραπέμπουν σε δράση  μυστικής οργάνωσης με διαβαθμίσεις και αξιώματα ανάλογα με το πόσο κοντά και άμεσα έχουν πρόσβαση, σε προσωπικό επίπεδο, στον ίδιο τον Φεντουλάχ Γκιουλέν αλλά  και εσωτερικά τάγματα…  Οι διαβαθμίσεις αυτές και τα εσωτερικά “τάγματα” πιστά με απόλυτα τυφλή υπακοή στον Ιμάμη Φ.Γκ. –όπως τις έχει ιεραρχήσει η έκθεση του Center for Security Policy φαίνεται να είναι σε τρία στάδια. Τρία διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την αποστολή του έχει ανατεθεί στον κάθε ένα ατομικά ή συλλογικά σε κάποια ομάδα και αυτές οι ομάδες ιεραρχικά είναι :

Αυτοί που συνθέτουν τον εξωτερικό κύκλο και είναι εκείνοι που αρχικά συμπαθούν τον Ιμάμη και το έργο (προσφορά / αποστολή του). Πρόκειται κυρίως για τα άτομα που αρχικά παρακολουθούν τις ιδιωτικές εβδομαδιαίες  κατ οίκον συνεδρίες (μαθήματα) και όλοι εκείνοι που «απολαμβάνουν»   της φιλανθρωπίας και κάθε είδους (και οικονομικής) υποστήριξης του κινήματος. Αυτοί συνήθως είναι φοιτητές. Σπουδαστές. Άνεργοι σε κάθε τομέα. Μικρό επιχειρηματίες. Κοινωνικά απομονωμένοι.
Η δεύτερη, μεγαλύτερη ομάδα και με μεγάλη επιρροή στον Ιμάμη Φ.Γκ. , και είναι εκείνοι που χρηματοδοτούν κιολας αδρά το κίνημα του Ιμάμη  με τα αντίστοιχα βεβαίως  αμοιβαία οφέλη αλλά και ποσοστά, από τις διάφορες οικονομικές δραστηριότητες είναι οι επιχειρηματίες κάθε εθνικότητας που τους συνδέει το Ισλάμ και η  επέκταση-διάδοση  του. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο Ιμάμης Φεντουλάχ Γκιουλέν είναι για το 2016, 15ος στην σειρά του ετήσιου καταλόγου με τους 500 πιο διακεκριμένους Μουσουλμάνους που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς (επιχειρείν, επιστήμες, πολιτική, κοινωνία, τέχνες, επενδύσεις, φιλοσοφία, διάδοση κτλ)  οι οποίοι κρίθηκαν και επελέγησαν ανάλογα με το πόσο βοήθησαν στην διάδοση του Ισλάμ με πρώτο στον κατάλογο αυτό τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπτάλα τον Β δεκάδες άλλους Βασιλείς και Σεϊχιδες που τα ονόματα τους δεσπόζουν σε αυτό τον κατάλογο που εκδίδεται με μέριμνα των μεγαλύτερων μουσουλμανικών ισχυρών κέντρων του κόσμου.
Και η τρίτη  επίσης  ισχυρή ομάδα που αποτελούν και τον κεντρικό πυρήνα και το  αποφασιστικά καθοριστικό κέντρο της οργάνωσης του Ιμάμη Φ. Γκ. Είναι οι εργαζόμενοι μέσα στην  κεντρική δομή της οργάνωσης που κατά βάση είναι όλα τα σχολεία και τα πάσης φύσεως εκπαιδευτικά κέντρα. Εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδος. Επιστήμονες. Καλλιτέχνες. Λομπίστες. Δημοσιογράφοι. Διευθυντές των ινστιτούτων και των κατά τόπους κέντρων μελετών και διαλόγου που ελέγχει άμεσα η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης του Γκιουλέν. Τα ανώτερα στελέχη κάθε  τοπικής οργάνωσης (συλλόγου σωματείου ινστιτούτου κτλ)
Η τέταρτη πολυπληθής ομάδα, η λεγόμενη και «χρυσή γενιά» και μυστικός στρατός του Φεντουλάχ Γκιουλέν,  η οποία ως επί το πλείστων αποτελείται από τους απόφοιτους όλων αυτών των κέντρων –σχολείων, ιεροδιδασκαλείων, οικοτροφείων. Το κατώτερο (στελεχιακό) έμψυχο δυναμικό που είναι όμως απόλυτα πιστά και αφοσιωμένα πιστά στον Ιμάμη  «άχρι θανάτου»…
Η 90σελιδη, αρχικά απόρρητη,  έκθεση που υπογράφουν οι Christopher Holton και Clere Lopez  και προλογίζει με ιδιαίτερο στόμφο ο πανίσχυρος πρόεδρος του Ιδρύματος  Frank J. Gaffney Jr. πέραν του προφίλ της κατ ουσία οργανωτικής δομής της οργάνωσης του κινήματος και της έκτασης που αυτό έχει προσλάβει μέσα  σε  μόλις μια 10ετια στις ΗΠΑ  καταλήγει σε κάποιες  άκρως ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις αλλά και προτροπές προς τους ιθύνοντες και κυβερνώντες νόες των ΗΠΑ με την επισήμανση ότι πρέπει να σημάνει «εθνικός συναγερμός στην χώρα για αυτό  το   άκρως επικίνδυνο ολοένα εντεινόμενο  φαινόμενο το οποίο απειλεί –όπως τονίζεται κατ επανάληψη στο κείμενο της έκθεσης – αφενός να διαβρώσει το αμερικανικό  έθνος αφού στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του, την νεολαία και τις επόμενες γενιές»!
Είναι πιο επικίνδυνος από τον Ερντογάν;
Ο Σουνίτης Ιμάμης που πρεσβεύει την Πολιτιστική Σαρία

«… θα πρέπει να διεισδύσουμε στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς να αντιληφθεί κανείς την ύπαρξη μας μέχρι να φτάσουμε σε όλα τα κέντρα εξουσίας… που δίνουν και εκτελούν τις εντολές… και όταν οι συνθήκες είναι ώριμες… μέχρι να έχουμε ολόκληρη την εξουσία και τους θεσμούς στα χέρια μας, και οι συνθήκες είναι ώριμες και η ώρα θα έχει πλησιάσει μέχρι να καταφέρουμε να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης στους ώμους μας για την διάδοση {σ.σ. του Ισλάμ} και επιβολή των νόμων του προφήτη και του Θεού (Αλλάχ)… αν κάνουμε κάτι νωρίτερα τότε εκείνοι (σ.σ. οι μη Μουσουλμάνοι) –άπιστοι θα συντρίψουν τα κεφάλια των Μουσουλμάνων και θα γνωρίσουμε νέες τραγωδίες χειρότερες από εκείνες της Αιγύπτου και της Συρίας (το 1982)… Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να έχετε πάρει στα χέρια σας όλη την (σ.σ. κρατική) εξουσία… από τον Θεό… αν δράσουμε νωρίτερα θα γνωρίσουμε μεγάλες (σ.σ. φυσικές)  καταστροφές και από εκείνες που στέλνει ο ίδιος ο Θεός… δείξτε εμπιστοσύνη στα λόγια μου και κρατείστε μυστικά… αφού πιείτε το χυμό (σ.σ. εννοεί τα λόγια και το κήρυγμα του) τότε πετάξτε το κουτί …και πάρτε δύναμη από αυτό ο χυμό και κάντε τον δύναμη που θα γεμίσει τα συναισθήματα και την καρδιά σας για να συντρίψετε (σ.σ. τους άπιστους) εκείνους που μάχονται και δεν δέχονται το Θεό( Αλλάχ) και τον Αγγελιοφόρο του(σ.σ κατά άλλους εννοεί τον Μωάμεθ κατά άλλους τον ίδιο του τον εαυτό).  {απόσπασμα από το Βιβλίο του Φεντουλάχ Γκιουλέν Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΜΩΑΜΕΘ: ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ, Τουρκία 1998}    

Η πολυσέλιδη έκθεση στις πρώτες 45 σελίδες της αναλώνεται στην παρουσίαση και ανάλυση  α) του προφίλ της οργάνωσης στην Τουρκία και κυρίως  στις ΗΠΑ  και β) του προσωπικού και φιλοσοφικού –θεολογικού προφίλ του Φ.  Γικουλέν κάνοντας μια επί της ουσίας τομή στην ουσία των όσων «ευαγγελίζεται»  ο Σουνίτης Ιμάμης,  τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής :  πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη (στημένη ) επιχείρηση η οποία είναι δομημένη από κάτω προς τα πάνω. Από την βάση δηλ. το λαό όπου αφού πρώτα τους εκπαιδεύσει, μέσα από τα σχολεία, διαμορφώσει και κτίσει χαρακτήρες, την λεγόμενη «χρυσή γενιά» εν συνεχεία τους διαχέει και τους διασπείρει  μέσα στο (κάθε κρατικό) σύστημα της κάθε χώρας όπου δραστηριοποιείται!   Η οργάνωση του Γκιουλέν δρα αρχικά, στα πρώτα της βήματα, πάντα με πρόσημο και  πρόσχημα που είναι και η βασική  «κάλυψη» σε αυτό το αόρατο μυστικό σχέδιο κατάληψης και κατάλυσης του κόσμου από το Ισλάμ, πρώτα με  τον πολιτισμό και την διαθρησκειακή και πολιτισμική συνάντηση των λαών, ενώ στην πραγματικότητα –όπως συχνά επαναλαμβάνεται στην έκθεση αυτή-  ουσιαστικά πρεσβεύει την πιο ακραία μορφή του Ισλάμ,  αφού συγκεκαλυμμένα μεν αλλά αποδέχεται  α) τον Ιερό Πόλεμο(Jihad) β) την επιβολή της Σαρίας και γ) την επιβολή –επικράτηση του Ισλάμ (έστω και δια της βίας)!

Η  Αμερικάνικη έκθεση, που καλό θα ήταν να μελετήσουν σε βάθος και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές,  το κυριότερο που επισημαίνει και εξ αυτού ζητά με μια σειρά από 12 συγκεκριμένες  προτάσεις που κάνει συμπερασματικά, κρούει το κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας και εκφράζοντας φόβους πως (ενδέχεται να) είναι τέτοια η διείσδυση στον πυρήνα του Αμερικανικού κράτους αφού πλέον η  οργάνωση του Γκιουλέν ελέγχεται από μυστική έρευνα που κάνε το FBI και άλλες ομοσπονδιακές αρχές για να δουν και να διαπιστώσουν ώσπου και πόσο βαθιά έχει φτάσει αυτή η διείσδυση (διάβρωση) όταν η οργανώσεις του Γκιουλέν την τελευταία 10ετια έχουν καταφέρει να διεισδύσουν (μέσο χρηματοδοτήσεων και δωρεών  donetion,)     σε πολιτικούς στην Γερουσία αλλά και στο Κογκρέσο! Κυβερνήτες και άλλους φορείς της κρατικής και ομοσπονδιακής εξουσίας στην ΗΠΑ.

Εν συνεχεία η έκθεση που αποκαλύπτουν αποκλειστικά τα επίκαιρα  για πρώτη φορά παγκοσμίως (δεν έχει αναφερθεί πουθενά και από κανένα ΜΜΕ στον κόσμο)  δίνει έξι διαδοχικά παραρτήματα με όσο το δυνατόν περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία, ανά πολιτεία για όλες τις οργανώσεις, ιδρύματα, ινστιτούτα, πανεπιστήμια,  εταιρίες, τράπεζες, ΜΜΕ και κάθε είδους media αλλά κυρίως εστιάζει την προσοχή της στα 140+ σχολεία (Charter Scools ) του κινήματος του Γκιουλέν στις ΗΠΑ.

Συμπερασματικά στα δώδεκα σημεία, με τα οποία ολοκληρώνεται η έκθεση αυτή, αυτό που ζητά από πολιτικούς (Γερουσιαστές , Πολιτειακούς Βουλευτές κτλ) εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, επιστήμονες κάθε ειδικότητας, είναι  έρευνα σε βάθος, αφύπνιση. Εγρήγορση. Ετοιμότητα. Τονίζοντας παράλληλα πως είναι πάρα πολύ νωρίς για να ερευνηθεί –διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό  και σε ποια έκταση έχει διαβρωθεί η Αμερικανική κοινωνία ή έχουν διασταλεί τα αντανακλαστικά της ώστε αφενός να αρχίσει να είναι συμπαθούσα προς το ολοένα αυξανόμενο κύμα ενός νέου Παντουρκισμού, που ουσιαστικά πρεσβεύει ο Σουνίτης Ιμάμης, και φυσικά συμπάθεια (αρχικά) και εν συνεχεία ένταξη στις τάξεις του Ισλάμ και των ακραίων μορφών του υπό το πρόσχημα της αδικίας που επί αιώνες έχει επιβάλει η δύση (μέσω των αποικιών της ) στο κόσμο του Ισλάμ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάτι χαρακτηρίζει το μέγεθος και το βάθος της έρευνας του αμερικανικού κέντρου για την πολιτικής ασφαλείας των ΗΠΑ,  είναι το γεγονός ότι μελέτησε αρκετά –κάποια εκ των οποίων από το πρωτότυπο- κείμενα του ιδίου του Φεντουλάχ Γκιουλέν ώστε να κάνει την μονογραφία (ακτινογραφία) του Τούρκου Σουνίτη Ιμάμη παραθέτοντας μια σειρά αποσπασμάτων και φράσεων του που αφορούν στο ρόλο της Γυναίκας γενικά και ειδικά, στον  Ιερό πόλεμο, και ποιες μορφές του δέχεται η παροτρύνει και προτρέπει  ο ίδιος ο ιμάμης , και φυσικά τις απόψεις του για τον ύψιστο νόμο του Ισλάμ την επιβολή της Σαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου