Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο Ερντογάν μίλησε για το Κυπριακό για «λύση» με μόνιμη παρουσία των κατοχικών δυνάμεων «τελεία και παύλα»

Πηγή Pentapostagma.gr

Τον χαβά του στην κυριολεξία ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση του με τον Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνοντας ότι η Τουρκία θέλει μια μόνιμη και δίκαιη λύση στο μακροχρόνιο ζήτημα της Κύπρου.
Μια λύση όμως η οποία θα επιβάλει την μόνιμη παρουσία των Τούρκων εισβολέων στο Νησί , προετοιμάζοντας την μελλοντική ένταξη του στην Τουρκική δημοκρατία μετά το συνεχή εποικισμό του από Τούρκους πολίτες. 
Αυτό ήταν και θα είναι εσαεί το σχέδιο της Τουρκίας για την μαρτυρική Κύπρο και τίποτε άλλο.   
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία «ιδρώνει και συνεχίζει να ιδρώνει για  κάθε δυνατή προσπάθεια» με σκοπό να βρεθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της Κύπρου, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί αργά την Τετάρτη.

«Οι προσπάθειες αυτές στοχεύουν στη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης με δύο ίσες κοινότητες που θα μπορούν να ζουν στο νησί, στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Ερντογάν.
Είναι «υποχρεωτική» για την Τουρκία η παροχή «πολιτικής ισότητας» για την τουρκοκυπριακή πλευρά και η «παροχή ασφάλειας» και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού, τόνισε ο ίδιος.
«Η επίλυση του ζητήματος θα συμβάλλει στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής», πρόσθεσε ο Ερντογάν εκφράζοντας ευσεβείς πόθους .
Εντολές πήγε να πάρει ο «υπάλληλος» Μουσταφά Ακιντζί από τον Σουλτάνο που θέλει να επιβάλει πολλά και διαφορετικά τρομερά πράγματα σε Ελλάδα και Κύπρο το επόμενο διάστημα.
Μετά την επικράτηση του στο πραξικόπημα και την ενεργοποίηση των σχέσεων με την Ρωσία , ο Ερντογάν « πετάει  στα ουράνια» θεωρώντας ότι ο « δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου