Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Επτά Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Επτα Τούρκοι πολίτες που έφτασαν εχθές παράνομα στην Ελλάδα πρόκειται να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας, μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους.
Πρόκειται για ενα ζευγάρι καθηγητών Πανεπιστημίου μαζί με τα δύο τους παιδιά, οι οποίοι έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, πιθανότατα διασχίζοντας τον Έβρο με σκάφος. 
Τα άλλα τρία άτομα, οι οποίοι σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας είναι Τούρκοι επιχειρηματίες, έφτασαν το ίδιο βράδυ στη Ρόδο, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό πώς.
Κατά την ανακριτική διαδικασία δήλωσαν ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι η ζωή τους κινδυνεύει στη Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, από την τετραμελή οικογένεια μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των δύο παιδιών τους έχουν λήξει. Η οικογένεια φαίνεται ότι θα οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.
Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου