Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Ομιλία του προέδρου Ερντογάν στο Γενικαπί

TRT 8/8/2016 -TourkikaNea.gr
«Το έθνος αυτό δεν δέχεται τη σκλαβιά» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
.« Η δυνατή φωνή της εθνικής βούλησης» με την ανακοίνωση αυτή ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Συγκέντρωση Δημοκρατίας και Μαρτύρων, στο Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης.
« Εκφράζω την ευγνωμοσύνη προς τον λαό που δεν παρέδωσε την πατρίδα στην  FETÖ την νύχτα της 15ης Ιουλίου, με τίμημα τη ζωή του» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και τόνισε πως τιμούν τους 240 μάρτυρες που «σκότωσαν τον θάνατο» .
« Ο λαός αυτός με την πίστη που άνοιξε τις πύλες της Ανατολίας πριν από χίλια χρόνια στο Ματζικέρτ, κινήθηκε και στις 15 Ιουλίου» είπε ο πρόεδρος και σημείωσε ότι πλέον είναι πολύ δύσκολη η δουλειά όσων αναμένουν την κατάρρευση της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι η εικόνα που υπάρχει στο Γενίκαπι στενοχωρεί  τουλάχιστον όσο η ημέρα της 16ης Ιουλίου τους εχθρούς, τόνισε ότι η εικόνα αυτή είναι εξαγγελία και απόδειξη της προστασίας του αύριο.
« Είναι πλέον καιρός να ξεπεράσουμε το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού» είπε ο πρόεδρος και σημείωσε πως νιώθει περήφανος που ο λαός με την εικόνα αυτή έδειξε η ενότητα και ομόνοια δεν είναι απλά ένα σλόγκαν, αλλά ότι γίνεται πραγματικότητα όταν χρειάζεται.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού υπενθύμισε ότι ο Ατατούρκ στα χρόνια της κατοχής κατά το 1920 είχε πει ότι ο λαός αυτός δεν θα παραδεχτεί την κατάληψη, είπε:  « Μετά από 96 χρόνια από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το επαναλαμβάνω και εγώ: Το έθνος αυτό δεν δέχεται τη σκλαβιά».
Ο πρόεδρος Ερντογάν αφού υπενθύμισε ότι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος υπήρξε ακόμα και μια γυναίκα που σφαγιάσθηκε επειδή αντιστάθηκε στους πραξικοπηματίες, αναφέρθηκε στο αίτημα του λαού για επαναφορά της θανατικής ποινής είπε ότι η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας θα λάβει υπόψη την επιθυμία αυτή και ότι και ο ίδιος θα πράξει το πρέπον όταν έρθει η πρόταση μπροστά του.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού επεσήμανε ότι η FETÖ είναι το υποχείριο της απειλής εναντίον της Τουρκίας, είπε ότι εχθροί του έθνους όλες οι οργανώσεις που έχουν διεισδύσει στους κόλπους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, τα νοσοκομεία και σχολεία ανεξάρτητα από το πώς ονομάζονται, PKK ή ISIS θα εξαφανιστούν στο πλαίσιο του δικαίου.
Ο πρόεδρος Ερντογάν τονίζοντας ότι το αίσθημα ενότητα και ομόνοιας που υπάρχει πρέπει να αποτελέσει ορόσημο, είπε ότι θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα γεγονότα (δίκες, εξετάσεις) που είχε προκαλέσει η FETÖ στο εγγύς μέλλον.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι από τις 15 Ιουλίου 80 εκατομμύρια πολίτες αποτελούν μια φωνή και μια καρδιά, είπε πως σήμερα στο Γενίκαπι στέφθηκε η Σκοπιά της Δημοκρατίας υπό την δύναμη της σημαίας που ενώνει όλους.
« Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τον ιερό αυτό λαό. Σας ευχαριστώ που είπατε – η νίκη είναι της δημοκρατίας, το πεδίο του λαού- » είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου