Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Διαδηλώσεις υπέρ Ερντογάν στη ΠΓΔΜ

«Οι προδότες που ήρθαν στα Σκόπια από την Τουρκία, πρέπει να επιστραφούν», αυτό ήταν το μήνυμα στα χθεσινά συλλαλητήρια για την στήριξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, στις πόλεις Σκόπια, Γκόστιβαρ και Κίτσεβο.
Η Τουρκία έχει αποστείλει αιτήματα στις βαλκανικές χώρες στις οποίες υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και ΜΚΟ για τα οποία η τουρκική κυβέρνηση έχει υπόνοιες ότι συνδέονται με το κίνημα Χισμέτ του Γκιουλέν.
H εφημερίδα ‘Βέτσερ’ είχε αναφερθεί στο σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Γιάχια Κεμάλ Κόλετζ» των Σκοπίων, αλλά η διεύθυνση του  μουσουλμανικού σχολείου δήλωσε ότι το σχολείο λειτουργεί 20 χρόνια με επιτυχία και υπόκειται στη εντόπια νομοθεσία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης τουρκικών ΜΚΟ στα Σκόπια, Ιμπραήμ Τακσίν σε ομιλία του στα Σκόπια δήλωε ότι «οι προδότες που έχουν έρθει από την Τουρκία στη χώρα μας πρέπει να απελαθούν.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι «οι προδότες» θα απαιτηθούν από τα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου