Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Πέσαμε στο ποτάμι με τους κροκόδειλους !

Γράφει ο Νετζατί Ντογρού στην φημερίδα «Σοζτζιού» - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
Η Τουρκία έπεσε «σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους» και προσπαθεί να περάσει απέναντι κολυμπώντας.
Έπεσε? Την έριξαν?
Μεγάλοι κροκόδειλοι είναι: ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ
Μικροί κροκόδειλοι είναι: Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία.
Βρέφη κροκόδειλοι είναι το : IŞİD, PKK, PYD, ÖSO, Hizbullah, Ahraruş Şam και οι άλλοι…
Εάν η Τουρκία περάσει το νερό !..
Θα χαλάσει ο χάρτης, θα καταρρεύσει η Λωζάννη και θα κάνουν νέο χάρτη.
Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να διαλύσει αυτό το νέο χάρτη που επιχειρείται, εκτός από τον δικό της. Γιατί ένα μέρος των μεγάλων κροκοδείλων, επιτίθεται για να καταβροχθίσει τα βρέφη κροκοδειλάκια… Θέλουν να μοντάρουν μια Τουρκία διαιρεμένη, συρρικνωμένη, στρατιωτικά αποδυναμωμένη, να μην μπορεί να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα, θέλουν «μια εξαρτώμενη Τουρκία». Ο νέος χάρτης της Μέσης Ανατολής, κατασκευάστηκε πάνω στο λογαριασμό μιας «συρρικνωμένης Τουρκίας».

Η Τουρκία, το ότι σπρώχνεται στο καυτό νερό με τους κροκοδείλους  της Μέσης Ανατολής, το είχε καταλάβει πριν από 4 χρόνια. Το 2012 η βουλή έδωσε «την αρμοδιότητα για στρατιωτική επέμβαση πέραν των συνόρων», με την επισήμανση ότι θα αναγκαστεί να μπει σ’ αυτό το νερό και να μείνει..
Τα 4 χρόνια πέρασαν σαν άνεμος και η Τουρκία έμεινε μόνη και μάλιστα ολομόναχη !..
Μετά από 4 χρόνια οι φίλοι της Τουρκίας πολλαπλασιάζονται. Με τον Πούτιν κάναμε χειραψία, με το Ισραήλ αγκαλιαστήκαμε και ετοιμαζόμαστε να αγκαλιαστούμε και με την Αίγυπτο. Επίσης υπάρχουν και σημάδια επαναπροσέγγισης με τη Συρία. Ο δικός μας πρωθυπουργός, μιλάει για την «εδαφική ακεραιότητα της Συρίας». Πριν από 5 χρόνια, στη θέση του: «στον ποιο σύντομο χρόνο θα πάμε στη Δαμασκό  και θα προσευχηθούμε στο Τζαμί Εμεβί» που λέγαμε, τώρα λέμε «είμαστε αντίθετοι στο διαμελισμό της Συρίας, να μην καταστρέψουμε το έδαφός της». Ίσως σήμερα αυτό το νερό που είναι γεμάτο με κροκοδείλους, πριν έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάσταση εισβολής με στρατό από την ξηρά, θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας.
Πριν από 20 χρόνια η Τουρκία ! Αποτελούσε το αστέρι της Μέσης Ανατολής !
Πριν από 50 χρόνια η Τουρκία ! Ήταν η νήσος σταθερότητας στη Μέση Ανατολή !
Ήταν γνωστή η αξία της !
Στα σύνορα 70 χιλιόμετρα συνοριακής γραμμής είναι στα χέρια του IŞİD. Και πάλι στα σύνορά μας, στη Βόρεια Συρία, για λογαριασμό των ΗΠΑ μάχονται το PYD με YPG, που επιτέθηκαν σε χωριά των Τουρκμενίων και Αράβων, έκαναν σφαγές, αναγκαστική μετανάστευση, ξεκίνησαν εθνοκάθαρση και πήραν την περιοχή στα χέρια τους. Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σαρώσει από τα σύνορα και σε βάθος 40 χιλιομέτρων το IŞİD αλλά και να προστατεύσει την περιοχή αυτή από την εγκατάσταση του PYD με το YPG. Αν δεν το εμποδίσει, μετά από το Βόρειο Ιράκ και τη Βόρεια Συρία, θα αποσπάσουν και τη Νότια Ανατολία από την Τουρκία. Θα τερματίσει η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας. Η Τουρκία, για να χαλάσει αυτό το νέο χάρτη που ετοιμάζουν οι μεγάλοι κροκόδειλοι, μπήκε στο νερό. Αναγκάστηκε να εισέλθει.
Κροκόδειλοι !! Που έκαναν αυτό το χάρτη.
Θεωρούσαμε φίλους τους κροκοδείλους. Δώσαμε δυνάμεις από ξηράς, στο συνασπισμό, που προσπαθούσε να σαρώσει το IŞİD.
Οι κροκόδειλοι μοιράζονται τον πλούτο της Μέσης Ανατολής (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) και στη συνέχεια την ελέγχουν. Και η Τουρκία είναι στον καημό να μην δώσει ούτε μια σπιθαμή από το έδαφός της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου