Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ο Ερντογάν ξεκινά τον εκτουρκισμό 413.575 παιδιών από τη Συρία

Tribune.gr
Το σχέδιο Ερντογάν για εκτουρκισμό των Σύρων προσφύγων, που έχουν καταφύγει στην Τουρκία, μπαίνει μπροστά ξεκινώντας από το… παιδομάζωμα.
Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει θερινά τμήματα για 413.575 παιδιά από τη Συρία, που βρίσκονται προσφυγόπουλα στην Τουρκία, ώστε να διδαχθούν τουρκικά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών και θα διεξαχθεί σε 21 τουρκικές επαρχίες και ιδιαίτερα στη Σανλιούρφα (Έδεσσα), στο Χατάι (Αντιόχεια) και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι άλλες επαρχίες που θα διδαχθούν τα 413.575 προσφυγόπουλα τουρκικά είναι: Άδανα, Αντιγιαμάν, Άγκυρα, Αττάλεια, Άγκυρα, Μπατμάν, Ντιγιάρμπακιρ, Γκαζιαντέπ, Χατάι, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Γερμανίκεια (Kahramanmaraş), Καισάρεια Καππαδοκίας (Kayseri), Εκκλησία (Kilis), Κοτσαελί, Ικόνιο, Μαλάτεια, Μαρντίν, Ζεφύριον (Mersin), Οσμανιγιέ, Έδεσσα (Şanlıurfa) και Σίρτη.
Οι περισσότερες από αυτές τις επαρχίες είναι κυρίως κουρδικές σε πληθυσμό.
Ο μεγαλύτερος πληθυσμός Σύρων μαθητών είναι στην Έδεσσα όπου υπάρχουν 70.575 παιδιά, ακολουθεί η Αντιόχεια με 59.356 παιδιά και υπάρχουν ακόμα 57.135 παιδιά στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως έχει γίνει γνωστό από τον Ιανουάριο, ο μουφτής της Κωνσταντινούπολης και η Εκπαιδευτική Ένωση Συρίας ανακοίνωσαν ότι 14 τζαμιά μετατράπηκαν σε σχολεία για Σύρους μαθητές, προσφυγόπουλα, ώστε να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει, πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ότι σκόπευε να δώσει τουρκική υπηκοότητα σε όσους Σύρους πρόσφυγες το επιθυμούν.
Αυτό έχει ανησυχήσει τους Κούρδους διότι θεωρούν ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να εποικίσει το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) με Σύρους πρόσφυγες και να το αλλοιώσει πληθυσμιακά.
Άλλοι έχουν υποστηρίξει ότι ο «σουλτάνος» θέλει να εκτουρκίσει τους πρόσφυγες και όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία να τους «επιστρέψει» ως τουρκική μειονότητα.
Να σημειωθεί εδώ ότι η εθνική ταυτότητα στους Άραβες, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς στη Δύση, δεν είναι ισχυρή. Υπερισχύει η ταυτότητα της τοπικής φυλής που ανήκουν και η θρησκευτική τους, η μουσουλμανική. Η ίδια η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι Αράβισσα, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να είναι η πρώτη κυρία της Τουρκίας, ούτε κανείς το έκανε ποτέ θέμα.
Οι Τούρκοι εξάλλου είναι ένα «έθνος» κατασκευασμένο από τοπικούς εκτουρκισμένους πληθυσμούς. Δεν είναι κρυφό ότι η Τουρκία αποτελείται από 72 εθνότητες. Τα ταυτοτικά στοιχεία των Τούρκων είναι η γλώσσα και η θρησκεία. Η τουρκική γλώσσα είναι μια εύκολη γλώσσα, με λίγες λέξεις, που μαθαίνεται εύκολα.
Ο Ερντογάν δεν ανακαλύπτει τίποτα. Συνεχίζει την ίδια οθωμανική πολιτική των «προγόνων» του επί δέκα αιώνες. Και φυσικά εδώ έχουμε να κάνουμε και με ένα «σύγχρονο» παιδομάζωμα, υπό το προσωπείο φυσικά του ανθρωπισμού και της εκπαίδευσης. Ποιας αλήθεια εκπαίδευσης; Είδαμε ότι τα παιδιά τα πηγαίνουν σε σχολεία – τζαμιά. Του εκτουρκισμού να λέμε.
Κάτι που επίσης αξίζει να σημειωθεί. Παρατηρήσατε πόσα πολλά παιδιά από τη Συρία υπάρχουν στο έδαφος της Τουρκίας;
Δεν σας προκαλεί εντύπωση γιατί αυτές οι οικογένειες δεν πέρασαν στο προσφυγικό κύμα του 2015 στην Ευρώπη;
Δεν σας προκαλεί εντύπωση γιατί η πλειονότητα του 1 εκ. και πλέον προσφύγων που πέρασαν μέσα από την Ελλάδα ήταν μοναχικοί άνδρες;
Η απάντηση δεν θέλει καμία βαθυστόχαστη σκέψη. Ο Ερντογάν «έδιωξε» πολλούς από τους μοναχικούς (και ως τέτοιους επικίνδυνους) νέους άνδρες στην Ευρώπη και κράτησε στην Τουρκία τις οικογένειες.
Ο Ερντογάν έχει σχέδιο σε ό,τι κάνει. Οι μόνοι που δεν έχουν σχέδιο είναι οι Βρυξελλιώτες της ΕΕ, που μας παριστάνουν τους σπουδαίους και τους πολύξερους και οδηγούν την ΕΕ από την οικονομική κρίση στην προσφυγική και ποιος ξέρει που αλλού μέχρι να τη διαλύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου