Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Άρθρο Ευτυχίας Φράγκου για τον πολύ σπουδαστή υπουργό παιδείας....

Ευτυχία Φράγκου
Και ναι ο κ. Φίλης έβαλε οριστικά την πολιτική του ταφόπλακα. Η λύση δεν είναι να μην τον υπουργοποιήσει ξανά στον επόμενο ανασχηματισμό αλλά να πάρει θέση τώρα... Μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας με μεγάλη μαεστρία άφηνε τα στελέχη του (στελέχη που έπρεπε να ξεφορτωθεί με το λιγότερο δυνατό κόστος) να καίγονται μόνα και όμορφα, αβρόχοις ποσίν. Πρέπει να καταλάβει όμως πως είναι Πρωθυπουργός μιας χώρας, και πως πρέπει να πάρει θέση.

Η δε θέση του Υπουργείου: “ότι πρόκειται για προσωπική άποψη του κ. Νίκου Φίλη, αναφορικά με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, που πάντως δεν αμφισβητεί την επίσημη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό” είναι το λιγότερο γελοία. Μάλλον γελάνε και τα μικρά παιδιά...

Και ναι, σε μια δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει την προσωπική του άποψη. Να είναι προβοκάτορας, να το παίζει διανοούμενος και καλά προοδευτικός. Όταν εκπροσωπεί τον εαυτό του. (βλ. Τατσόπουλος)
Ο κ. Φίλης αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι πως δεν είναι στο καφενείο του χωριού και πως δεν μπορεί να μιλάει (πλέον) σαν δημοσιογράφος της Αυγής. Είναι Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας. Και είτε συμφωνεί είτε όχι από το 1994 με νόμο του Ελληνικού Κράτους με εισήγηση του Α. Παπανδρέου η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την αναγνώριση της "Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου" και όρισε μάλιστα ημέρα μνήμης τη 19η Μαΐου.
Το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (μάλλον πιο αρμόδια από τον κ. Φίλη).
Εκτός βέβαια αν έχει άλλες φιλοδοξίες και αν θέλει να πάρει τη σκυτάλη από την κ. Ρεπούση και τον περίφημο "συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης. Μπορεί βέβαια να ακολουθήσει και το παράδειγμά της. Και στο παρελθόν -στη Βουλή-, για όσους θυμούνται όταν το προεδρείο ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την γενοκτονία των Ποντίων, η κυρία Ρεπούση αποχώρησε από την αίθουσα… Ας αποχωρήσει και αυτός και από την αίθουσα και από το Υπουργείο.
Το άλλο σουρεαλιστικό είναι πως σε ερώτηση του κ.Χατζηνικολάου, ο κ. Φίλης απαντά πως δεν παίζει ρόλο το γεγονός πως δύναται να έχει άλλες απόψεις ως πολίτης, μελετητής και δημοσιογράφος και άλλες ως υπουργός, έτσι ώστε αυτά που εφαρμόζει ως κυβερνητικό πολιτική να μην είναι απαραίτητα αυτά που πιστεύει ο ίδιος. Όπως ακριβώς έγινε και με τα μνημόνια, το ΦΠΑ στην εκπαίδευσή κοκ. Να λέμε άλλα, να πιστεύουμε άλλα, να κάνουμε άλλα….
Και για την ουσία της ιστορίας τώρα:
Σύμφωνα με το νέο αντιρατσιστικό νόμο και το άρθρο 2:
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ».
Τι δεν καταλαβαίνουν;
Κύριοι έχετε μπερδευτεί. Η ευγένεια και η ανοχή μας δε σημαίνει ότι μπορείτε να τα σαρώσετε όλα. Θα μας βρείτε απέναντι.
Αντέξαμε και από αυτούς και από πολλούς προηγούμενους πολλά. Και ανεχτήκαμε ακόμα περισσότερα. Αλλά με εθνικά θέματα, με θέματα που άπτονται της ιστορίας μας, με γενοκτονίες, με σφαγές, λεηλασίες, αιχμαλωσίες, δολοφονίες, αγριότητες, θηριωδίες, απώλειες και πόνο, πολύ πόνο των Ποντίων και όχι μόνο, με τον πόνο των Ελλήνων δεν θα παίξετε ούτε εσείς ούτε κανένας. Και μεταξύ τυρού και αχλαδίου, με μπλαζέ και καλά απολιτίκ και σικέ επιστημοσύνη που δείχνει το μέγεθος της βλακείας και της επικινδυνότητας σας, σε τηλεοπτικά στούντιο που ακκίζεστε δεν σας επιτρέπεται, δεν σας επιτρέπουμε εμείς να παίζετε με τεράστια εθνικά θέματα.
Και άμα σας αρέσει, άμα δεν σας αρέσει, γεια σας και στο καλό. Αυτή η χώρα έχει νόμους και (ευτυχώς) ισχύουν για όλους, ακόμα και για εσάς κ. Φίλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου