Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η Ευρώπη θα πληρώσει με πολύ ακριβό τίμημα τις αγκαλίτσες με το σουλτάνο.

του Κυριάκου Κυριακόπουλου
Ανοίγει το παιχνίδι ο Ερντογάν και η προόσφατη συνέντευξη του βγάζει ειδήσεις σε επίπεδο προθέσεων τουλάχιστον, που δε θα πρέπει να υποτιμηθούν από κανέναν…
Ο Ερντογάν εμπλέκει τρίτες χώρες στο αποτυχημένο πραξικόπημα, και το κατ’ αρχήν βέβαιο είναι ότι στοχοποιεί πρωτίστως τις ΗΠΑ. Το ποιες μπορεί να είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που επίσης υπονοεί, πιθανότατα να μας το καταδείξει η κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων την αμέσως επόμενη περίοδο. Το βέβαιο είναι πως η Ευρώπη θα πληρώσει με πολύ ακριβό τίμημα τις αγκαλίτσες με το σουλτάνο.

Το δεύτερο στοιχείο που προκύπτει, είναι πως το βάθος του Εθνικού διχασμού στην Τουρκία, είναι ήδη εκτενέστερο απ” ότι προβλέψαμε από τις πρώτες κιόλας στιγμές των εξελίξεων, και η απειλή του Εθνικού διαμελισμού, είναι το κορυφαίο πρόβλημα που επιχειρεί με ισχυρό ντοπάρισμα πατριωτισμού να ανασχέσει.
Είναι φανερό πως η… μεταπραξικοπηματική Τουρκία συνιστά ένα επικίνδυνο μείγμα, ικανό…. να προκαλέσει αλυσιδωτές εκτροπές στη γεωπολιτική με διαστάσεις απρόβλεπτες.
Είναι επίσης φανερό πως όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν την αρχή του τέλους ενός εθνικοπαράφρονα, που ωστόσο όσο καθυστερεί η οριστική ανατροπή του, δημιουργούνται νέα επικίνδυνα τετελεσμένα που δύσκολα θα χαλιναγωγηθούν.
Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στο μάτι του γεωπολιτικού τυφώνα, σε κατάσταση παράλυσης από τη μνημονιακή κατοχή, και με μια παρέα ανίκανων όσο και επικίνδυνων προσκυνημένων, να σφετερίζεται την πολιτική εξουσία.
Πρόκειται για μια κατάσταση απόλυτα δραματική, που αν δεν ανατραπεί άμεσα, αν η χώρα δεν στοιχειοθετήσει επειγόντως τη δική της Εθνική περπατησιά, το τίμημα θα είναι βαρύτατο. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις κανείς δε δικαιούται πλέον να εφησυχάζει.
Κι αυτό φυσικά είναι κάτι που μας αφορά όλους. Και όλους εμάς που το διαπιστώνουμε και το αναδεικνύουμε… Αλλά και όλους εκείνους και εκείνες που βρήκαν πολλά λογάκια να πουν για την ομορφάδα της πανσέληνου, αλλά… Παιδιά…
Θα πρέπει να το καταλάβουμε… Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το σαχλαμαρίζειν μπορεί με μια έννοια να εστί φιλοσοφείν, αλλά… έρχεται καταιγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου