Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Η προσπάθεια ετών, από πολλούς ανθρώπους, για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO είχε αίσιο τέλος.
Η Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 είναι ιστορική ημέρα για τον Δήμο Καβάλας, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Ελλάδα. Στην Κωνσταντινούπολη, η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την ελληνική υποψηφιότητα και ενέταξε τους Φιλίππους στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, που ήταν επικεφαλής της αποστολής στην Κωνσταντινούπολη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Σήμερα είναι ημέρα χαράς και ιστορικής δικαίωσης για τον Δήμο μας, το Νομό μας, την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ομόφωνα, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία παρατήρηση, ή ένσταση, εντάxθηκε στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ταυτόχρονα, είναι και μία ημέρα ευθύνης. Μας γεμίζει με υπερηφάνεια, αλλά και υποχρεώσεις, ώστε να φανούμε αντάξιοι της ιστορικότητας της στιγμής και της τιμής που μας έγινε. 
Θερμά συγχαρητήρια, σε όλους όσοι, επί σειρά ετών, οραματίστηκαν, εργάστηκαν σκληρά και με προσήλωση στον ύψιστο αυτό στόχο. Πρωτίστως, η επιτυχία αυτή ανήκει στους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, που επί δεκαετίες διαφύλαξαν, σεβάστηκαν και υπερασπίστηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου