Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι Βόσνιοι γιόρτασαν την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς

Βαλκανικό Περισκόπιο - www.echedoros-a.gr
Οι Βόσνιοι γιόρτασαν με παραδοσιακό τρόπο την «Ισλαμική Φώτιση» που έφεραν οι Οθωμανοί στην περιοχή τους…

Ιούλιος 12, 2016
Ο Μεχμέτ ο Πορθητής το 1463 κατέκτησε τη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη, δυτικά από την «Sanski Most» (γέφυρα Σάνσκι) και στην περιοχή αυτή, μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση αυτής της κατάκτησης.
Οι εκδηλώσεις με την ονομασία «Φεστιβάλ Φετίχ»,  διοργανώθηκαν από την Ισλαμική Ένωση. Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν ότι οι συμμετέχοντες φορούσαν φέσια στα κεφάλια τους, όπως συνηθίζονταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και έφεραν σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι σε πράσινο φόντο.
Στις γιορτές  συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και πολλοί συμμετείχαν με ιππήλατες άμαξες, προσδίδοντας το πνεύμα της γιορτής της κατάκτησης των βόρειων Βαλκανίων από τους Οθωμανούς.
Ο αντπρόεδρος του Ισλαμικού Συλλόγου της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μενσούρ Μάλκιτς στην ομιλία του τόνισε ότι «ο καλύτερος στρατός του κόσμου που κατάφερε να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, μετά από το δέκα χρόνια  πάτησε το πόδι του στα εδάφη μας και έφερε την ισλαμική φώτιση», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου