Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μετατρέπουν στάσεις λεωφορείων σε βιβλιοθήκες

Σε πρωτότυπους χώρους διαβάσματος μεταμορφώνονται πέντε στάσεις αστικών λεωφορείων στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης. 
Κατά την αναμονή σου ξεφυλλίζεις ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει, αν θέλεις το παίρνει μαζί και όποτε τελειώσεις το επιστρέφεις. 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει, τοποθετώντας βιβλία που δεν χρειάζεται στην βιβλιοθήκη-στάση.  
Πρόκειται για μία ιδέα της δημοτικής αρχής του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, που στόχο έχει να μετατρέψει τις παλιές, πέτρινες, στάσεις σε σύγχρονες βιβλιοθήκες.
Ήδη στήθηκε η πρώτη βιβλιοθήκη- στάση. Ένα έπιπλο σε μορφή «δένδρου» φιλοξενεί δεκάδες βιβλία, ένα παγκάκι αναμονής για το λεωφορείο και πολλές θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών. 
Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στις υπόλοιπες τέσσερις στάσεις στην ίδια περιοχή.

«Είναι μια πρωτότυπη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα. Μετατρέπουμε σε βιβλιοθήκες τις πέτρινες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην περιοχή του Φιλύρου. Έχουμε τοποθετήσει ράφια γεμάτα από βιβλία, υπάρχει παγκάκι αναμονής, ένας χώρος για εφημερίδες και περιοδικά καθώς και πίνακας ανακοινώσεων για τις εκδηλώσεις του Δήμου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Στο σχεδιασμό είναι μέσα στο καλοκαίρι να δημιουργηθεί μια ακόμη βιβλιοθήκη σε στάση στο Πανόραμα, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλες στάσεις του ΟΑΣΘ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου