Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Sell-off στις ΗΠΑ λόγω Κίνας φοβούνται οι traders

ΠΗΓΗ www.euro2day.gr
Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι traders από τη σύνδεση των οικονομιών Κίνας-ΗΠΑ, αλλά και για τον παγκόσμιο αντίκτυπο της πτωτικής τάσης στην ασιατική χώρα. Κάποιοι φοβούνται την πιθανότητα τεράστιου sell-off παγκοσμίως, άλλοι αμφιβάλλουν.
Αν και η κινεζική αγορά ανακάμπτει έπειτα από κυμαινόμενες επιδόσεις τον Απρίλιο, οι μετοχές της Κίνας διατηρούν την καθοδική τους τάση. Οι Αμερικανοί αναλυτές και traders παρακολουθούν νευρικοί και αναμένουν τις αμερικανικές αγορές να ακολουθήσουν, τονίζει το CNBC.
«Πιστεύω πως η Κίνα είναι το απόλυτο έναυσμα για ένα sell-off στην αγορά, διότι στην ουσία πέρασαν το πρώτο μισό του χρόνου στην προσπάθεια να τονώσουν την οικονομία τους, επεκτείνοντας τρομακτικά την πίστωσή τους», εκτίμησε σήμερα ο Boris Schlossberg της BK Asset Management.

«Αλλά όπως μπορείτε να δείτε, απλά δεν μπορούν να αναπτύξουν την οικονομία στον ρυθμό που θέλουν. Και πιστεύω ότι οποιαδήποτε αλλαγή το δεύτερο μισό του χρόνου, ιδιαίτερα στο κινεζικό γουάν, θα μπορούσε πραγματικά να πυροδοτήσει ένα τεράστιο sell-off σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε.
Ο αναλυτής Craig Johnson της Piper Jaffray σχολίασε την πτώση του δείκτη PMI της Caixin για 14ο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των οικονομιών της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, παρατήρησε πως παλαιότερες πτώσεις στις ασιατικές αγορές δεν έχουν επηρεάσει την αμερικανική οικονομία, αναφέροντας το παράδειγμα των οικονομικών προβλημάτων της Ιαπωνίας πριν από δύο δεκαετίες.
«Συζητήθηκε πολύ το ότι η πτώση στον Nikkei θα παρασύρει την αμερικανική αγορά και αυτό πραγματικά δεν συνέβη. Επομένως, είμαι λίγο σκεπτικός για το ότι θα δούμε τις αμερικανικές αγορές να παρασύρονται από την πτώση της Κίνας», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου