Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Στρατηγός Φράγκος για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας: Έλληνες κρατείστε ψηλά τις σημαίες μας. Αντισταθείτε αγωνιζόμενοι όπως οι πρόγονοι μας στη Νάουσα, το Μανιάκι, την Αλαμάνα

Μια εξαιρετική δήλωση για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας πραγματοποίησε ο Στρατηγός ε.α, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, επίτιμος Α/ΓΕΣ και επίτιμος διοικητής του Β΄ΣΣ κ.Φραγκούλης Φράγκος. Οι αναφορές του Στρατηγού στην ηρωική θυσία των Ναουσαίων που δεν διδάσκεται στους μαθητές , αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "Οι λαμπρές σελίδες αγώνων του έθνους μας αντικαταστάθηκαν από τον  συγκρητισμό που  επέβαλε τον...συνωστισμό στην Σμύρνη", αποτυπώνουν την σημερινή νεοελληνική πραγματικότητα των κυβερνήσεων του συγκρητισμού! Συγκινητική είναι και η έκκληση του Στρατηγού, με την οποία κλείνει την δήλωση του, καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες και τα λάβαρα του έθνους μας, αντιστεκόμενοι και αγωνιζόμενοι όπως οι πρόγονοι μας στη Νάουσα, το Μανιάκι, την Αλαμάνα. 
Ακολουθεί η δήλωση του Στρατηγού:

Η ηρωική πόλη της Νάουσας, την οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω ως διοικητής του Β΄ΣΣ, τίμησε την περασμένη Κυριακή, του Θωμά, την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος της από τους Τούρκους, τον Απρίλιο του 1822.
Το ανδρείο παράδειγμα των κατοίκων της, οι οποίοι σφαγιάσθηκαν και εξανδραποδίστηκαν από τον οθωμανικό συρφετό, είναι σήμερα, όσο ποτέ επίκαιρο.
Η ηρωική θυσία και η άρνηση δύο χιλιάδων και πλέον εφήβων και ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών να απαρνηθούν την πίστη τους, γινόμενοι Μάρτυρες της Ορθοδοξίας και του Έθνους, και των υπολοίπων ηρωικώς πεσόντων μαχητών της, δυστυχώς δεν διδάσκεται στα βιβλία της ιστορίας της μαθητιώσας νεολαίας μας.
Οι λαμπρές σελίδες αγώνων του έθνους μας αντικαταστάθηκαν από τον  συγκρητισμό που  επέβαλε τον «συνωστισμό στην Σμύρνη»!
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι ψυχές των Ναουσαίων που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών θα είναι για όλους εμάς τους Έλληνες λαμπερός πυρσός που φέγγει αταλάντευτα τα ιδανικά της φυλής μας.
Ναουσαίοι και Ναουσαίες, Ελληνίδες και Έλληνες κρατήστε ψηλά τις σημαίες και τα λάβαρα μας. Αντισταθείτε αγωνιζόμενοι, όπως και οι πρόγονοι μας στη Νάουσα, το Μανιάκι, την Αλαμάνα.

Φραγκούλης Φράγκος

 Στρατηγός ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου