Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Νόμος Παρασκευόπουλου στη πράξη ...

Βαρυποινίτες που έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες, συμμορίες που χτυπούν σπίτια και καταστήματα, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι εγκληματίες με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ν.4322/2015, που έχει γίνει γνωστός και ως «Νόμος Παρασκευόπουλου».
Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές πολύκροτων υποθέσεων αποκαλύπτεται ότι έχουν κάνει χρήση του εν λόγω νόμου και έχουν αποφυλακιστεί, ωστόσο μόλις βρεθούν έξω από τις φυλακές κυλούν και πάλι στους δρόμους του εγκλήματος.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή των Γεωργιανών που δολοφόνησαν τον εστιάτορα το καλοκαίρι στην Ύδρα, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που αφορούν κυρίως σπείρες που χτυπούν σπίτια και καταστήματα, συχνά με βίαια επεισόδια. με πιο πρόσφατη αυτή των 2 μελών της συμμορίας που κατηγορείται ότι διέπραξε 62 κλοπές και διαρρήξεις στη Βορειοανατολική Αττική - κυρίως σε «καλές» περιοχές, όπως το Ψυχικό.
Στις φωνές που πληθαίνουν για τη σκοπιμότητα της νομοθεσίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά πως «στόχος της είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών».
Απάντηση που ουδόλως φαίνεται να πείθει, καθώς στη πράξη οι ευεργετικές διατάξεις ανακυκλώνουν την εγκληματική δράση, προκαλώντας πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου