Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

''Είναι σαν να αποθηκεύουμε βενζίνη δίπλα στη φωτιά''

Με αυτή τη φράση ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6 σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ , περιέγραψε τους κινδύνους από μια πιθανή συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας για την κατάργηση της θεώρησης βίζας.
Την ώρα που η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί την κατάργηση των θεωρήσεων βίζας για την είσοδο των πολιτών της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μια έκθεση-κόλαφος επίσης της Κομισιόν υποστηρίζει ότι, αν τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο, η Ευρώπη θα έχει ανοίξει την κερκόπορτα σε τρομοκράτες, εγκληματίες, μαφιόζους, ενθαρρύνοντάς τους να εξασφαλίσουν μέσω της λαθραίας αγοράς -την οποία άλλωστε ελέγχουν- ένα τουρκικό διαβατήριο.

Η αποκάλυψη της έκθεσης στη Βρετανία (όπου αποτελεί σοβαρό επιχείρημα στην εκστρατεία για έξοδο από την Ε.Ε. εν όψει της διάλυσης του ευρωπαϊκού δικτύου ασφαλείας, που θεωρείται βέβαιο επακόλουθο της ελεύθερης εισόδου των Τούρκων) γίνεται σε μία συγκυρία ενισχυμένου συναγερμού στην Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών - τους οποίους η Αγκυρα συγκαλυμμένα περιθάλπει.
 Οπως επισημαίνεται, από την ευρωτουρκική συμφωνία για τη βίζα θα ακυρώνονταν τόσο τα αυξημένα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας όσο και η αποτελεσματικότητα των νέων, αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου