Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Bild κατά Ερντογάν: Τα παιδιά του «κολυμπούν» στο χρήμα

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία διατυπώνει ερωτηματικά αναφορικά με την προέλευση των χρημάτων της οικογένειας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι γιοι του Ερντογάν «κολυμπούν» στο χρήμα, παρά το γεγονός ότι το ετήσιο εισόδημα του πατέρα τους δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ το χρόνο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα παιδιά του Ερντογάν ζουν σε πολυτελείς βίλες και έχουν δικές τους επιχειρήσεις, οι οποίες όμως σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα δεν είναι και πολύ διαφανείς. Μάλιστα, ο νεότερος γιος του προέδρου ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, ενώ το 2013 είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς μαζί με την αδελφή του Έσρα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
Ο Μπιλάλ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί επίσης το 2015 ότι παρείχε κάλυψη σε επιχειρηματίες για συμφωνίες που φέρονται να είχαν κλείσει με το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίες ανέρχονταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια
Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης πως ο Ερντογάν ετοιμάζεται να επεκτείνει την πολιτική επιρροή της οικογένειάς του, ειδικότερα μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ερντογάν προετοιμάζει το έδαφος για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον γαμπρό του Berat Albayrak. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου