Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αρχαία Ιστορία - Βικιπαίδεια‏

Herodot und Thukydides
H Αρχαία ιστορία ή Αρχαιότητα, αφορά τη μελέτη των σημαντικών πολιτιστικών και πολιτικών γεγονότων από την ανακάλυψη της γραφής, τον 10 αιώνα π.Χ. έως τους πρώιμους Μεσαιωνικούς χρόνους τον 5ο αιώνα μ.Χ..
Ο όρος Κλασική εποχή συχνά χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στην αρχαία ιστορία από την αρχή της η οποία ξεκινάει περίπου το 776 π.Χ. (οπότε έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες) και την εποχή κατά την οποία γράφονται τα έπη του Ομήρου (Ιλιάδα και Οδύσσεια). Η περίοδος αυτή συμπίπτει σχεδόν και με την παραδοσιακή ημερομηνία ίδρυσης της Ρώμης το 753 π.Χ. από τον Ρωμύλο και με την αρχή της Αρχαϊκής περιόδου στην Αρχαία Ελλάδα.
Αν και η ημερομηνία λήξης της αρχαίας ιστορίας αμφισβητείται, κάποιοι δυτικές μελετητές χρησιμοποιούν την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 476 μ.Χ., το κλείσιμο της Πλατωνικής Ακαδημίας το 529 μ.Χ., τον θάνατο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού I , ή την έλευση του Ισλάμ ως το τέλος του αρχαίου και Κλασικών ευρωπαϊκής ιστορίας.
Στην Ινδία, η περίοδος περιλαμβάνει την πρώιμη περίοδο των Μέσων Βασιλείων, και στην Κίνα μέχρι και τη δυναστεία Τσιν.

Οι ημερομηνίες είναι κατά προσέγγιση, καθώς και περιλαμβάνουν την ύστερη προϊστορική περίοδο(3000 - 1000 π.Χ.) καθώς και τον πρώιμο Μεσαίωνα(500 - 1000 μ.Χ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου