Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Μετά την απαξίωση της αριστείας .... σειρά παίρνουν λογοκρισία και διωγμοί !

 Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θέτει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της δυνατότητας των μητροπολιτών να επισκέπτονται σχολεία, το οποίο ανέκυψε ύστερα από τις αντιδράσεις από το υπουργείο Παιδείας για πρόσφατες επισκέψεις μητροπολιτών σε σχολεία. 
Η αντίδραση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν οξεία και καταδεικνύει, ευρύτερα, τη δυσφορία της προς το πρόσωπο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.
Πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή,  όπου ο  μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ήθελε να κάνει ομιλία σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, αλλά οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί παράγοντες του αρνήθηκαν. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έκανε λόγο για διωγμό και για εντολή Φίλη.
Διαβάζοντας πάντως κάποιος το βιογραφικά του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου και του κου Νίκου Φίλη, θα αναρωτηθεί σε ποιον θα έπρεπε να '' απαγορεύεται '' η ενασχόληση με την Παιδεία.

Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 
Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts) και 
Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).
Έχει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).
Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου
Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου